Повітряний манник з лимонним сиропом
Інгредієнти для тіста:
250 г манної крупи,
2 яйця,
250 мл йогурту,
80 г вершкового масла,
120 г цукру,
10 г ванільного цукру,
10 г розпушувача,
1 ст. ложка рослинного масла,
дрібка солі,
для сиропу:
80 г цукру,
0,5 лимона,
100 мл води.
Йогурт можна використовувати куплений, а можна приготувати його в домашніх умовах. Залежно від того, наскілоьки солодкий йогурт, відкоригуй кількість цукру, який додається в тісто.
З'єднай манну крупу і йогурт. Перемішай і залиш на 30 хвилин, щоб манка набухла.
Збий яйця з цукром до пишної піни. Продовжуючи збивати, поступово додавай шматочки м'якого вершкового масла.
З'єднай обидві суміші і акуратно перемішати. Додай в тісто ванільний цукор, сіль, розпушувач і перемішати.
Форму для випікання змасти олією і злегка присипаючи манкою. Виклади тісто в форму для випікання і відправляй в розігріту до 180 ° С духовку.
Випікати маннік в духовці 30 хвилин до готовності. Перевірити готовність манника можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, маннік готовий.
Поки печеться маннік, приготуй лимонний сироп. Для цього в лимонний сік додати цукор і воду, перемішати і прокип'ятити 2 хвилини.
Готовий маннік залий сиропом і залиш остигати. Зверху пиріг можна прикрасити тонкими лимонними часточками з цукром. Остиглий маннік наріж на порційні шматочки і подавай до чаю.
Смачного!
Джерело: afing.ru