Повітряна як пух волога паска: лінивий рецепт без замішування
Інгредієнти:
- борошно - 380 г;
- сухі дріжджі - 7 г;
- вершкове масло - 100 г;
- молоко - 150 г;
- яйця - 2 шт.;
- цукор - 125 г;
- лимон - 1 шт.;
- родзинки - 150 г;
- горіхи, цукати за смаком;
- дрібка солі;
- дрібка ваніліну.
Дріжджі обов'язково мають бути свіжими - перевірте термін придатності. Молоко підігрійте до кімнатної температури, змішайте з дріжджами, ложкою цукру і двома ложками борошна. Перемішайте опару до однорідності та поставте в тепле місце на 10 хвилин.
Родзинки на 10 хвилин залийте окропом. Потім обсушіть паперовим рушником і обваляйте в борошні. Також змішайте з борошном цукати, якщо плануєте їх додавати. З лимона зніміть верхню частину цедри за допомогою дрібної терки.
Вершкове масло розтопіть. Остудіть, щоб воно було ледь теплим. Вмішайте яйця, цукор, сіль і ванілін. Влийте опару з дріжджами. Перемішайте все до однорідності та додайте лимонну цедру. Потім всипте просіяне борошно. Перемішуйте тісто, поки воно не стане густим як сметана.
Тісто накрийте рушником і поставте на 2 години в тепле місце. За цей час воно має збільшитися в 2 рази. Вмішайте в готове тісто родзинки та цукати. Розімніть руками, поки начинка рівномірно не розподілиться.
Форми для випічки заповніть на третину. Накрийте рушником і знову залиште для підйому на 1,5 години - за цей час тісто підніметься до середини формочок. Випікається паска без замісу приблизно 30-35 хвилин при 170°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо всередині тісто сире, а верхівка зарум'янилася, то накрийте фольгою.
Поки готові вироби остигають, приготуйте глазур для паски. Нанесіть на випічку, що вже охолола, і посипте декором за смаком. Приготована за таким рецептом волога паска швидко черствіє, тому вироби бажано з'їсти якомога швидше.