«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Повітряна як пух волога паска: лінивий рецепт без замішування

Наближається Великдень 2025, який в українців не проходить без м'якої ароматної випічки. До свята прийнято готувати паску з глазур'ю на дріжджовому тісті. Якщо ви ніколи не готували цей десерт, то вам сподобається волога паска лінива паска - рецепт доступний навіть новачкам. Повітряне, злегка вологе тісто під солодкою глазур'ю підкорить усіх рідних.

Інгредієнти:

  • борошно - 380 г;
  • сухі дріжджі - 7 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • молоко - 150 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 125 г;
  • лимон - 1 шт.;
  • родзинки - 150 г;
  • горіхи, цукати за смаком;
  • дрібка солі;
  • дрібка ваніліну.

Дріжджі обов'язково мають бути свіжими - перевірте термін придатності. Молоко підігрійте до кімнатної температури, змішайте з дріжджами, ложкою цукру і двома ложками борошна. Перемішайте опару до однорідності та поставте в тепле місце на 10 хвилин.

Родзинки на 10 хвилин залийте окропом. Потім обсушіть паперовим рушником і обваляйте в борошні. Також змішайте з борошном цукати, якщо плануєте їх додавати. З лимона зніміть верхню частину цедри за допомогою дрібної терки.

Вершкове масло розтопіть. Остудіть, щоб воно було ледь теплим. Вмішайте яйця, цукор, сіль і ванілін. Влийте опару з дріжджами. Перемішайте все до однорідності та додайте лимонну цедру. Потім всипте просіяне борошно. Перемішуйте тісто, поки воно не стане густим як сметана.
 

Тісто накрийте рушником і поставте на 2 години в тепле місце. За цей час воно має збільшитися в 2 рази. Вмішайте в готове тісто родзинки та цукати. Розімніть руками, поки начинка рівномірно не розподілиться.

Форми для випічки заповніть на третину. Накрийте рушником і знову залиште для підйому на 1,5 години - за цей час тісто підніметься до середини формочок. Випікається паска без замісу приблизно 30-35 хвилин при 170°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо всередині тісто сире, а верхівка зарум'янилася, то накрийте фольгою.

Поки готові вироби остигають, приготуйте глазур для паски. Нанесіть на випічку, що вже охолола, і посипте декором за смаком. Приготована за таким рецептом волога паска швидко черствіє, тому вироби бажано з'їсти якомога швидше.


Джерело 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі