«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Поради користувачів мережі, які отримали схвалення навіть від шеф-кухарів

Давня держава Месопотамія здивувала сучасний світ не лише високою культурою, давніми письменами й передовими винаходами – в той час жили навіть гурмани.

Найдавніша «кулінарна» книга датується 4 тисячами років тому: знайдені глиняні таблички – прямий доказ високої шумерської традиції. Нещодавно науковці відновили один із рецептів туху (tuh’u). Частування готувалося з буряка і м’яса барана, і сьогодні ми теж зможемо поласувати давніми смаколиками. До того ж, кулінарія, як і кожна наука, розвивається і вдосконалюється, не стоїть на місці, тож і стародавні гастрономічні витвори стануть ще смачнішими з новими кулінарними лайфхаками, пише Тутка

Тутка – за передовий досвід у всьому, тож подаємо цікаві поради від шефів-профі й від аматорів, як зробити ваші навіть буденні страви ще смачнішими.

  • Обирайте велику сіль для великих шматків м’яса. Якщо не впевнені, яку обрати, — візьміть дрібну. © BigODeфtroit / reddit
  • При приготуванні порційних страв (морські гребінці, котлети тощо) розкладайте їх на сковорідці за рухом годинника. Таким чином вам легше буде їх перевертати. © Purrkinje / reddit

  • Не вмикайте електричну плиту на повну потужність – максимум на середню. © manualCAD / reddit
  • Тупий ніж не має права жити на вашій кухні © BigODetroit / reddit
  • Якщо для страви ви використовуєте алкоголь, переконайтеся, що він повністю випарувався, і тільки потім додавайте будь-яку рідину. Якщо ви цього не зробите, їжа матиме присмак спирту. © Pizzalovingking / reddit
  • Не забувайте про найважливіші «інгредієнти» страви – час і температуру. Недотримання цих пунктів рецепту може зіпсувати страву. © Brew78_18 / reddit
  • Щоб зробити ідеальний кекс чи коржі для торта, використовуйте однакову кількість інгредієнтів. Якщо вам потрібні 3 яйця, зважте їх і візьміть стільки ж інших інгредієнтів — борошна, масла, цукру: тобто якщо яйця важать 200 г, кожен з компонентів вашого торта повинен важити так само. © _River_Song_ / reddit

  • Спробуйте приготувати рис на курячому або яловичому бульйоні. Вийде смачно. © Spock5eyebrow / reddit
  • Забудьте про курку «з кров’ю». Тільки повне просмаження. © bt65 / reddit
  • Якщо хочете зрозуміти, яке перед вами м’ясо – жорстке чи м’яке, – розпитайте, з якої частини тіла тварини його відрізали. Якщо воно знаходилося в рухомій частині тіла – готувати його треба буде довше. Але воно матиме яскравіший аромат. © Pizzalovingking / reddit
  • Якщо ви використовуєте часник у стравах, які розраховані на зберігання протягом декількох днів, наприклад у соусі з помідорів, не додавайте зубчики сирими, а обсмажте їх. Чим довше зберігається соус, тим більше цукру буде віддавати часник, і тим солодшою і смачнішою буде томатна підлива. © Unknown Author / reddit
  • Недосолили страву – приправте її соком лимона або лимонною кислотою. © FoodandWhining / reddit

  • Ніколи не готуйте їжу на оливковій олії холодного віджиму. Страва пригорить. © PM_GUITAR_PICKS / reddit
  • Ніколи не кладіть сирий перець чилі на розпечену сковорідку, бо ефект перцевого балончика розповсюдиться по усій квартирі. © sriracha_everything / reddit
  • Додаєте новий інгредієнт – одразу спробуйте, яким після нього став смак страви. © asquier / reddit
  • Ніколи не додавайте спеції в каструлю або сковорідку одразу з упаковки, в якій вони зберігаються. Так на них потрапить гаряча пара і перетворить порошок на камінь. © EatPreyShit / reddit
  • Різниця між тарілкою макаронів за $1 і тарілкою макаронів за $12 в тому, що у 2-му випадку при варінні до води додали правильну кількість солі  Прим.: 10 г солі на 100 г пасти й 1 л води). © Unknown Author / reddit

  • Падає ніж? Навіть не намагайтеся його спіймати. Відійдіть у бік, і дайте йому спокійно впасти. © charlesnorthpark / reddit
  • Заборонено виймати гарячий посуд з духовки вологим рушником. Останній миттю нагріється, і ви обпечете руки. © Unknown Author / reddit
  • Готуєте рис? Не відкривайте кришку під час приготування: він або пригорить, або недовариться. © Unknown Author / reddit
  • Якщо ви любите часник, завжди використовуйте його вдвічі більше, ніж вказано в рецепті. © GrundiusMaximus / reddit
  • На поверхні млинця сформувалися бульбашки – час його перевертати. © ClownsInMyPants / reddit

  • Будь ласка, не обливайте холодною водою гарячу каструлю з розігрітою олією. Колись став очевидцем нещасного випадку: дівчина, яка мала необережність так зробити, серйозно обпеклася. © XxVerdantFlamesxX / reddit
  • Стежте за тим, щоб у тісті не залишилося грудочок розпушувача. Вони «вб’ють» вашу випічку. © dzastrus / reddit
  • Страва буде сирою всередині й підгорілою зовні, якщо під час приготування ви збільшите температуру в духовці.
  • Якщо у вас є скляна обробна дошка, просто викиньте її у смітник. © BattleHall / reddit
  • Ніколи не просмажуйте яловичину повністю. Окрім фаршу, звісно ж. © MrShkreliRS / reddit
  • Перед приготуванням картоплі фрі, спочатку кілька хвилин проваріть її, остудіть, а вже потім смажте у фритюрі. © c-hooks / reddit

А якими хитрощами на кухні користуєтесь ви? Діліться своїми таємницями у коментарях.

Всі ілюстрації та фото з відкритих інтернет джерел

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі