«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Подруга, що працює в їдальні, поділилася секретами приготування котлет: чому не можна додавати яйця, хліб з молоком в фарш

Багато людей не люблять готувати котлети – то підгоряють, то виходять жорсткі, то навпаки, розпадаються прямо в сковороді. Ось і у мене були точно такі ж неприємності, поки в гості не зайшла подруга і не поділилася своїми професійними секретами. Вона працює кухарем.

Секрет №1.
 
Найсмачніші котлети виходять з фаршу асорті – свинина, яловичина, птиця. Змішуйте в пропорціях 1 до 1 і беріть свинину і птицю або свинину і яловичину, яловичину та птицю. З такого фаршу виходять смачними не тільки котлети, але і фрикадельки і начинка для голубців.

Секрет №2.

Не замочуйте хліб в молоці – молоко робить м’ясо більш жорстким, краще використовувати воду. Пропорції хліба до фаршу – 250 г на 1 кг фаршу.

Секрет №3.

Яйця також роблять котлети жорсткими. Щоб котлети не розвалювалися без яєць, дотримуйтесь пропорції фаршу і хліба.

Секрет №4.
 
Цибулі не шкодуйте – вона робить котлети соковитими, ароматними і смачними. На 1 кг фаршу можна брати близько 200 – 300 г цибулі. Подрібнюємо за допомогою блендера або тремо на крупній тертці або з м’ясом через м’ясорубку.

Секрет №5.

Замість хліба в фарш краще додавати картоплю, кабачки, моркву, капусту, особливо, кольорову, терту на тертці. Виходить дуже соковито.

Секрет №6.

А щоб зробити котлети ще більш соковитими – всередину кладемо шматочок льоду. А якщо хочете не тільки соковито, але і ароматно, кладемо шматочок вершкового масла.

Секрет №7.

У фарш ви можете додати жовток, а ось сформовані котлети, обвалюємо у борошні, а потім занурюємо в збитий з дрібкою солі білок. Цей прийом зберігає соковитість м’яса.

Ось ці прості хитрощі і допоможуть вам приготувати дуже смачні котлети. Переконайтеся в цьому самі!

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі