Подруга, що працює в їдальні, поділилася секретами приготування котлет: чому не можна додавати яйця, хліб з молоком в фарш
Секрет №1.
Найсмачніші котлети виходять з фаршу асорті – свинина, яловичина, птиця. Змішуйте в пропорціях 1 до 1 і беріть свинину і птицю або свинину і яловичину, яловичину та птицю. З такого фаршу виходять смачними не тільки котлети, але і фрикадельки і начинка для голубців.
Секрет №2.
Не замочуйте хліб в молоці – молоко робить м’ясо більш жорстким, краще використовувати воду. Пропорції хліба до фаршу – 250 г на 1 кг фаршу.
Секрет №3.
Яйця також роблять котлети жорсткими. Щоб котлети не розвалювалися без яєць, дотримуйтесь пропорції фаршу і хліба.
Секрет №4.
Цибулі не шкодуйте – вона робить котлети соковитими, ароматними і смачними. На 1 кг фаршу можна брати близько 200 – 300 г цибулі. Подрібнюємо за допомогою блендера або тремо на крупній тертці або з м’ясом через м’ясорубку.
Секрет №5.
Замість хліба в фарш краще додавати картоплю, кабачки, моркву, капусту, особливо, кольорову, терту на тертці. Виходить дуже соковито.
Секрет №6.
А щоб зробити котлети ще більш соковитими – всередину кладемо шматочок льоду. А якщо хочете не тільки соковито, але і ароматно, кладемо шматочок вершкового масла.
Секрет №7.
У фарш ви можете додати жовток, а ось сформовані котлети, обвалюємо у борошні, а потім занурюємо в збитий з дрібкою солі білок. Цей прийом зберігає соковитість м’яса.
Ось ці прості хитрощі і допоможуть вам приготувати дуже смачні котлети. Переконайтеся в цьому самі!