«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок “Вишнева панянка з маком”

Інгредієнти для форми 24×36 см

Вишневий  корж:

  • 4 білка
  • Борошно 3/4 склянки (+ 3 столові ложки у вишні)
  • 1/3 склянки цукру
  • 1/3 склянки олії
  • 1 столову ложку цукру з ваніліном
  • 1 чайну ложку порошку до випічки
  • 1 маленька баночка вишень без кісточок

Для 2-х коржів з маком

  • 10 білків
  • щіпка солі
  • 1 стакан цукру
  • 100г мигдаля
  • 100 г кокосової стружки
  • 150г маку
  • 4 яєчних жовтки

Крем:

  • 400 мл стерилізованого молока (картон)
  • сік 1 апельсина
  • сік 2 лимонів
  • 200 г цукру
  • 1 вершковий пудинг
  • 1 столова ложка борошна
  • Кукурудзяний крохмаль  – 1 столова ложка
  • 4 яєчних жовтки
  • 1 пачка  вершкового масла

Глазурь:

  • ½ плитки білого шоколаду
  • 60 мл солодких вершків
  • 3 столові ложки молока
  • 50 г підсмаженої кокосової стружки

Приготування:

1. Вишневий корж:З вишень злити сік і залишити на друшляку. Білки збити з дрібкою солі, додати цукор, ванілін і олію. цукру, додати ванільний цукор і масло. Борошно просіяти з розпушувачем і ввести в білки. Вишні обваляти в борошні і додати в тісто. Форму вистеліть папером і випікайте при 180 C приблизно 30 хвилин.

2. Макові коржі: Білки збити  з дрібкою солі до жорстких піків, додаючи порціями цукор та жовтки. Мак змішати з мигдалем та кокосовою стружкою, розділити на 2 частини, вилити в простелені папером форми і випікати при температурі  170 С в попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 20 хвилин.

3. Крем: Молоко поєбнати з соком. пудинг і борошно розчинити в частині молока, решту молока поставити на вогонь. До пудинга додати взбиті білки. Заврити(ретельно помішуючи) заварний крем. Охолодити його і за допомогою міксера ввести в крем трішки розмякшенен масло. Розділити крем на дві частини.

Зібрати пляцок: вишневий корж-крем-маковий корж- крем-маковий корж.

4. Глазур: На  водяній бані розігрійте білий шоколад з вершками і молоком. Змастити верх пляцка і посипати кокосовою стружкою.

Джерело: Ням ням за 5 хвилин

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі