«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок “Смородина в снігу” з ніжним сирним кремом

Складові:

бісквіт:

  • ¾ склянки олії
  • ½ склянки води
  • 1 склянка цукру
  • 3 столові ложки какао
  • 1,5 склянки борошна
  • 5 яєць
  • 1 чайна ложка порошку для випічки (в інших джерелах зустрічається столова ложка, тут вже на ваш розсуд )
  • 1 чайна ложка соди
  • ½ склянки цукру

сирна маса:

  • 500 г сиру
  • 250 г ванільної сиркової маси
  • 16 г ванільного цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 6 столових ложок цукру

Збиті вершки

  • ½ літра збитих вершків 30% або 36%
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • 1 чайна ложку желатину

ще:

  • 50 г темного шоколаду • 0,5 л з варення з чорної смородини

Спосіб приготування:

1. Підготуйте бісквіт: в каструлю, влити воду і олію, залити 1 склянкою цукру і какао. Добре перемішати, закип’ятити і охолодити. Отриману глазур ми повинні додати в бісквіт.

2. жовтки, відокремлені від білків. Збити білки до жорстких піков. Потім повільно додати ½ склянки цукру і перемішати до повного розчинення цукру.

3.Взбити  до піни яєчні жовтки, додати їх до білків, акуратно перемішати.

4.  Глазур додати порціями. Акуратно перемішати.

5. Борошно з розпушувачем і содою просіяти до маси. Акуратно об’єднати компоненти ложкою або лопаткою.

7. Випікати при 180 градусів С протягом 40-45 хвилин

8. Бісквіт охолодити, потім розрізати на 2 частини

6. Тісто залити в форму розмірами 22×37

9. Приготувати сирну масу: м’яке вершкове масло розтерти з цукром

9. Приготувати сирну масу: м’яке вершкове масло розтерти з цукром

10. Окремо збити сир, вершковий сир і ванільний цукор.

11. Повільно додайте вершкове масло . Ретельно перемішати

12. Вершки збити з цукром, додати приготовлений желатин

13. Один корж помістити в форму, змастити варенням

14. Зверху сирну масу, накрити другим коржем

15. Зверху знову змастити варенням

16.  Потім крем з вершків і посипати тертим шоколадом

17. Поставити пляцок в холодильник. Насолоджуйтесь.

Джерело

 

 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі