«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок «Сирно-макова вишиванка»

Інгредієнти

для тіста:

  • жовтки – 3 шт. (50 г),
  • сметана – 1 склянка (240 г),
  • маргарин – 250 г,
  • порошок до печива – 2 ч. л. (10 г),
  • какао-порошок – 2 ст. л. (20 г),
  • борошно – 250 г, за потреби можна додати більше;

для макової начинки:

  • мак – 150 г,
  • яєчні білки – 3 шт.,
  • цукор – 150 г;

для сирної начинки:

  • сир – 1 кг,
  • цукор – 150 г,
  • яйця – 5 шт.,
  • масло – 50 г,
  • пудинг – 1 пачка,
  • цедра 1 лимона;

для крему:

  • варене згущене молоко – 250 г,
  • масло – 250 г,
  • шоколадна помадка.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Жовтки, сметану, маргарин, порошок до печива вимішуємо в однорідну масу. Ділимо її на дві частини, до однієї додаємо 2 ст. л. какао, добре перемішуємо, всипаємо приблизно 100–120 г борошна, замішуємо тісто, скручуємо його у валик і кладемо в морозильну камеру на 45 хв.

До другої частини тіста додаємо 150 г борошна, вимішуємо світле досить м’яке та еластичне тісто й поміщаємо в холодильник.

Готуємо макову масу. Мак запарюємо та перетираємо. Білки збиваємо з цукром. Перетертий мак вимішуємо з білком. Макову начинку ділимо на дві частини.

Готуємо сирну масу. Сир мелемо через дрібне сито м’ясорубки, відділяємо жовтки від білків. Збиваємо білки з цукром у густу піну, додаємо жовтки, цедру лимона, пудинг. Сир вимішуємо з топленим маслом та додаємо до яєчної маси. Сирну начинку ділимо на дві частини.

Готуємо пляцок до випікання. Світле тісто ділимо на дві частини: одну повертаємо в холодильник, іншу тонко розкачуємо. У змащену й вистелену пергаментом форму 32 х 23 см викладаємо розкачане світле тісто, зверху половину макової начинки, потім половину сирної й затираємо половиною темного тіста (другу половину темного тіста повертаємо в морозильну камеру).

Випікаємо сирно-макову паляницю при 200°С 45 хв. на середній полиці. Так само готуємо другу сирно-макову паляницю.

Готуємо крем. Збиваємо варене згущене молоко з м’яким маслом. Крем кладемо для застигання в холодильник.

Охолоджені сирно-макові паляниці перемащуємо кремом. Готовий пляцок поливаємо шоколадною помадкою, кладемо в холодильник. Смачного

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі