Пляцок "Кислий": дуже старенький рецепт дріжджового пляцка, проте дуже смачного. Фото
Тісто:
- 1 л і 1 ст. муки
- 1 п маргарини
- 5 ст лож. цукру
- 8 жовтків
- 5 ст. лож. молока
- 4 ст. лож. сметани
- 0,5 пачки дріджів
- Ваніль
Муку перетерти з маргариною,додати збиті жовтки з цурком, додати розведенні у теплому молоці зі сметаною дріджі, ваніль, замісити не туге тісто, поставити щоб підкисло 20 хв.
Готуємо начики:
1. 200 г маку змолоти, додати 4 яйця + 0,5 ст. цукру( збити), 1 ст. лож. крохмалю, 1 ст. лож. манки
2. 8 білків збити з 8 ст. лож. цукру, додати 2 ст. лож. какао, 6 ст. лож. муки, 1 ст. горіхів порізаних.
Коли тісто підкисло ділимо його на 4 частини, змащуємо велику бляшку маргарина + мука, розтачуємо 1 частину викладаємо у форму, змащуємо вареням( можна вишні),розтачуємо знову тісто застеляємо його на вареня(вишні), виливаємо мак, знову застеляємо тістом, потім горіхова маса і знову тісто, ставимо щоб трохи пікиснув, коли гарно підніметься поколоти вилкою і помастити збитим яйцем і у духовку) пекти до готовності, щоб зарумянився. Начинки можна міняти місцями.
Смачного!
За рецептом Ірини ТАТАРИН