Пиріжки за смаком як в кафе
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 400 – 420 г;
- вода, 320 мл;
- сіль, половина ч.л;
- цукор, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 5 ст.л;
- дріжджі сухі, 7 г.
З’єднуємо теплу воду з сіллю з цукром, олією соняшниковою, дріжджами. Борошно просіваємо і всипаємо в масу. Цілком можливо, що борошна вам буде потрібно менше або більше – коли маса вже не липне до рук, борошно більше не додавайте. Вимішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на 40 хвилин
В якості начинки ви можете брати найрізноманітніші продукти, до тіста відмінно підходить солона і солодка начинка, варення, свіжі ягоди і фрукти, фарш м’ясний і рибний, рис з яйцями і т.д.
Формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на розігрітій олії з двох сторін. Викладаємо на паперові рушники і потім складаємо на тарілку.
Тісто можна залишити в холодильнику і на наступний день, а якщо ви плануєте приготувати пиріжки через пару днів, тоді покладіть тісто в морозильну камеру. Перед формуванням пиріжків, просто виймаємо тісто з морозилки за кілька годиною і ставимо в теплому місці – воно відмінно підніметься.