Пиріг з яблуками, який вражає своїм смаком і легкістю приготування
Пропонуємо рецепт яблучного пирога.
Складові
Для тіста:
- ✓ 200 г борошна
- ✓ 125 г вершкового масла або маргарину
- ✓ 3 яйця
- ✓ 125 г цукрового піску
- ✓ 1 щіпка солі
- ✓ 1 пакетик ванільного цукру
- ✓ 3 ч.л розпушувача
- ✓ 3 ст.л. вершків
- ✓ 600 г яблук
- ✓ 50 мл лимонного соку
Для заливки:
- ✓ 200 г сметани
- ✓ 75 г цукрового піску
- ✓ 2 яйця
- ✓ 1 ст.л цукрової пудри
Рецепт приготування
Вершкове масло, сіль, цукор і ванільний цукор розтираємо в мисці.
Додаємо по одному яйцю. Борошно додаємо частинами, разом з розпушувачем.
Додаємо вершки. Викладаємо тісто у форму, змащену олією або маслом.
Яблука очищаємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевину, скроплюємо лимонним соком.
Викладаємо яблука на тісто, злегка вдавлюючи.
Випікаємо при 175 С близько 12 хв.
Для заливки: змішуємо сметану, яйця, цукор.
Пиріг дістаємо з духовки і поливаємо заливанням. Випікати ще 50 хв.
Готовий пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!