Печу 100 штук пиріжків-крихіток за 20 хвилин. Швидко і смачно!
Начинку ви можете приготувати з будь-яких відповідних для цієї мети продуктів. Але ми пропонуємо вам приготувати начинку для пиріжків з ковбаси і сиру. Вийде дуже смачно і незвично!
Необхідні продукти для приготування тіста:
- 250 мілілітрів кефіру;
- 400 грам борошна;
- 2 курячих яйця;
- 3 столові ложки олії рослинного походження;
- 1 столова ложка сметани;
- 1 чайна ложка пекарського порошку;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- кунжут для присипки.
Необхідні продукти для приготування начинки:
- 50 грамів сиру твердих сортів;
- 100 грамів ковбаси або шинки;
- 1 зубчик часнику;
- зелень.
Покроковий процес приготування крихітних пиріжків з дуже смачною начинкою
Готуємо тісто
У глибокій ємності з’єднайте всі інгредієнти, крім борошна, а також знадобиться всього одне яйце. Борошно для початку просійте, а потім поступово додайте в отриману масу. Вимісити тісто. Воно повинно вийти м’яким і м’яким.
Приготоване тісто помістіть в глибокий посуд, накрийте його рушником і нехай постоїть 20-25 хвилин.
Готуємо начинку
Сир і ковбасу грубо натріть, використовуючи терку. Дрібненько наріжте зелень і видавіть в ковбасно-сирну начинку часник. Все перемішайте.
Формування крихітних пиріжків
Для початку тісто розділіть на чотири шматки і кожен розкачайте в дуже тоненький пласт (2-2,5 мм).
Візьміть пельменницю і добре присипте її борошном. Зверху покладіть розкачане тісто, в кожне поглиблення накладіть начинку і накрийте другим пластом з тіста. Потім розкачайте качалкою і видавіть пиріжки.
Деко змастіть маслом і викладіть на нього отримані заготовки. Змастіть їх яйцем, що залишилося, яке перед цим збийте.
Готуйте в попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин при 180 ° С.