«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Пальчики оближеш! Приголомшливі сирні завитки зі сметаною!

Пропонуємо вам чудовий рецепт сирних завитків. Особливість цього рецепту полягає в тому, що після випічки сирні завитки заливаються сметанною заливкою, щільно накриваються, і залишаються в такому вигляді до повного охолодження

В результаті застосування такої технології завитки виходять дивно м’якими, просочуються сметаною і по всьому будинку розноситься приголомшливо смачний аромат випічки.

Говорити про всі достоїнства цих завитків просто не має сенсу. Просто прочитайте рецепт, подивіться відео, і вам все стане зрозуміло.

Для рецепту вам знадобиться:
Для тіста:

● 350 г борошна

● 3 г сухих дріжджів

● 100 г молока

● 50 г цукру

● 50 г якісного жирного (82%) маргарину; якщо зовсім проти маргарину, візьміть вершкове або рослинне масло

● 70 г сметани

● 3.5 г солі

Для начинки:

● 500 г сиру

● 1 яйце

● 100 г цукру

Для заливки:

● 200 г сметани

● 1 столова ложка цукру

З наведеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 20 завитушок з сиром

Приготування:

У тепле молоко всипте сухі дріжджі, додайте пів чайної ложки цукру, 2 – 3 чайні ложки борошна (із загальної норми). Все розмішайте до однорідного рідкого тіста і залиште хвилин на 30 – 40 до появи пінної шапочки.

Борошно просійте. Додайте сіль, цукор і все розмішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.

Додайте в борошняну суміш розм’якшений маргарин, сметану і розітріть у  крихту.

Влийте дріжджову бовтанку і замісіть тісто середньої консистенції – не дуже туге, але і не дуже м’яке. Оскільки борошно скрізь різне в процесі замісу можете додати трохи борошна (якщо тісто вийшло рідкуватим і погано тримає форму) .

Замішане тісто накрийте і залиште в спокої хвилин на 10 – 15. За цей час борошно вбере вологу, утворює клейковину і тісто буде простіше вимісити.

Відпочиле тісто гарненько вимісити до гладкого однорідного стану.

Готове тісто накрийте і залиште в теплі до подвоєння в обсязі.

Якщо маєте в своєму розпорядженні час,  тісто обімніть і дайте підійти вдруге. Якщо часу немає, можна обробляти.

Для сирної начинки сир розітріть з яйцем і цукром в однорідну масу. Якщо сир надмірно вологий, вам може знадобитися додати в начинку трохи борошна або тертих сухарів.

Тісто розкачати в прямокутник товщиною 0.5 – 1 см.

Розкладіть сирну начинку.

Поверніть тісто з начинкою в нещільний рулет.

Наріжте рулет на шматочки бажаної товщини. У мене їх вийшло рівно 20.

Сирні завитки вільно розкладіть на деко, застелене папером для випічки, накрийте і залиште хвилин на 40 для вистоювання.

У процесі вистоювання завитки повинні значно збільшитися в обсязі.

За 5 – 7 хвилин до посадки в духовку змастіть завитки розбовтаним яйцем.

Випікайте при 180 – 200 С до зарум’янювання.

Для заливки змішайте сметану з цукром.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі