«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Овочі на грилі: найкращі та прості рецепти для пікніка

Овочі на грилі – смачне і дуже апетитне доповнення до пікніка на природі. Ми вибрали найкращі та прості рецепти!

Шашлички з овочів на грилі

Готуємо маринад для овочів на грилі: змішай 4 ст.л. оливкової олії, сік 1 лимона, подрібнений зубчик часнику, по гілочці чебрецю і розмарину, сіль перець. Наколи на шампури печериці, кусочки цибулі, солодкий перець. Змасти маринадом і готуй овочі на грилі 5-6 хвилин.

Як смажити баклажани гриль?

 

1. Баклажани розрізати вздовж на пластини, посолити і поперчити.
2. Печериці помити, обсушити, посипати сіллю і перцем.
3. Обсмажувати баклажани з грибами на грилі протягом 20 хвилин.
4. Викласти баклажани на тарілку, зверху потерти сир, посипати подрібненим часником, викласти запечені гриби, прикрасити сметаною або майонезом.

Печериці на грилі

Створюємо найпростіший маринад з суміші оливкової олії, перцю, солі, зубчиків часнику, і можливо, ще й зелені. Змішуємо різні інгредієнти, і додаємо до них шампіньйони. Гриби мити не слід. Принаймні, якщо вони куплені. Справа в тому, що печериці вбирають рідину майже як губка, а додаткової вологи нам в них не треба. На просочення маринаду виділимо їм годину. Після години, викладаємо печериці на гриль і перевертаємо сторонами до тліючого вугілля через кожні 5 хвилин. Прожарені печериці на грилі красиво подаємо до столу.

Кабачки на грилі

Розріж кабачки уздовж на тонкі скибочки. Розігрій оливкову олію і обсмаж в ній подрібнений часник. Змасти скибочки кабачка часниковим маслом і приправ за смаком. Обсмажуй овочі на грилі по 5-10 хвилин з кожного боку.

Овочі на грилі з моцарелою

Наріж солодкі перці скибочками, а цукіні і баклажан – кружальцями. Скропи овочі оливковою олією і приправ. Обсмаж овочі на грилі. Виклади на тарілку рукколу і збризни лимонним соком. Зверху виклади овочі і моцарелу.

Помідори на грилі

Наколи половинки помідорів на шампури, приправ за смаком і змасти оливковою олією. Смаж 7-10 хвилин над гарячим вугіллям, перевертаючи. Заправ сумішшю листя базиліка, оливкового масла і оцту.

Кукурудза на грилі

Очисти кукурудзу від листя і почни обсмажувати на грилі. Змішай по ½ чашки майонезу та сметани з кінзою. Змасти кукурудзу, скропи соком лайма і присип пармезаном.

Салат з картоплею-гриль


Спосіб приготування:Інгредієнти: 4 великих картоплини, оливкова олія: 5 ст. ложок, приправа для овочів (2 столові ложки), листя розмарину (відокремити від гілочок і нарізати): 2 ст ложки, очищені і нарізані апельсини: 2 шт, червона цибуля: тонко нарізану кільцями або півкільцями, 1 цибулина, свіжа руккола: 2 пучки, червоний винний оцет: 2. ст ложки.

  1. Картоплю нарізати кружальцями середньої товщини. перемішати з трьома ложками оливкової олії, спеціями і розмарином. Обсмажити на грилі по 4-5 хвилин з кожного боку.
  2. Поки готується картопля, апельсини змішати з цибулею, оцтом і оливковою олією. Знявши картоплю з грилю, відразу ж додайте її в салат і перемішайте. Картопля на грилі виходить сухуватою. Якщо додати її в салат ще теплою, то він просочиться соусом. Додати в салат рукколу, перемішати.

Смачного і сонячного відпочинку Вам!

Джерело: Коліжанка

 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі