Оладки з яблуками та вівсянкою
зелені яблука - 250 г
вівсяні пластівці - 80 г
молоко - 200 мл
борошно - 150 г
яйця - 2 шт.
вершкове масло - 30 г
кориця - 1 / 2 ч. л.
розпушувач - 1 ч. л. без вершка
цукор - 2-3 ст. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
сіль - дрібка
соняшникова рафінована олія - для смаження
Оладки з яблуками та вівсянкою. Інгредієнти.
Приготування оладок з яблуками та вівсянкою.
Якось давненько я не готувала оладки, а це, між інщим, чудовий варіант гарного, ситного сніданку. А якщо приготувати їх з яблуками та вівсянкою, то буде не тільки смачно, а ще й дуже поживно :)
Подрібнені яблука.
Яблука очистити від шкірки і насіневої камери, подрібнити в блендері або натерти на терці з малими отворами.
Подрібнені яблука, вівсяні пластівці, молоко в мисці.
В посудину викласти подрібнені яблука, додати вівсяні пластівці і молоко. Перемішати.
Сухі інгредієнти в посудині.
В окрему посудину викласти всі сухі інгредієнти: просіяне борошно з розпушувачем, корицю, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішати. Потім до сухих інгредієнтів влити заздалегідь розтоплене вершкове масло.
Додаємо яйця.
Слідом додати збиті до однорідного стану яйця…
Все перемішуємо.
…і яблучно-молочну суміш з вівсяними пластівцями.
Тісто готове.
Все ретельно перемішати. В результаті маємо отримати доволі густе тісто, яке важко падає з ложки.
Смажимо оладки.
На сковорідці розігріти трошки олії і столовою ложкою викласти оладки. Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
Оладки з яблуками та вівсянкою готові.
Подавати оладки теплими зі сметаною, медом чи ягідним варенням.