«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Огірки по-болгарськи. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними!

Торік закрила 20 банок за цим рецептом. І за зиму всі з’їли! Цьогоріч приготую більше. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними!

На 1-літрову банку:

  • огірки, 1 цибулина,
  • 3 зубці часнику,
  • по 5 горошин чорного і духмяного перцю,
  • 0,5 л води,
  • 4 ч. ложки цукру,
  • 2 ч. ложки солі,
  • 4 ст. ложки оцту (9%).

Приготування

Огірочки помити і замочити в холодній воді на 3-4 години. Потім в літрову банку покласти маленьку цибулину, часник, духмяний перець, лавровий лист. Скласти огірочки. Приготувати маринад.

Взагалі, якщо дотримуватися рецепта з журналу, то огірки треба відразу залити киплячим маринадом і стерилізувати 10 хв., АЛЕ я цього не роблю. Я двічі заливаю огірки окропом і тільки потім (на третій раз) маринадом.

Закручую, але не закутую, залишаю остигати банки прямо так, і на наступний день ховаю в льох!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі