Новий рецепт ледачих голубців. Готувати просто, смак один в один
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 1.3 кг;
- фарш, 900 г;
- рис, 80 г;
- цибуля і морква по 3 шт;
- паста томатна або соус, 2 ст.л;
- олія рослинна, 4 ст.л;
- перець, сіль, спеції, зелень.
Процес приготування
Капусту розрізаємо на великі шматки і кидаємо в киплячу, підсолену воду. Коли листочки закиплять, варимо хвилину – дві і виймаємо на сито, щоб стекла вода.
Порада
Час варіння капусти залежить від ступеня жорсткості листа, коли ви бачите, що вони вже м’які, виймаємо.
Цибулю ріжемо малим кубиком і обсмажуємо на рослинній олії до напівпрозорості і додаємо терту на крупній тертці моркву і тушкуємо овочі до м’якості. Можна налити трохи води і так тушити.
Рис ви можете зварити звичайним способом для голубців або промийте, залийте 2 частинами води на 1 частину рису і поставте в мікрохвильову піч на 5 хвилин, перемішуємо і знову ставимо на 5 хвилин. Виймаємо і охолоджуємо.
Фарш беріть будь-який на свій смак (я взагалі зібрала трохи свинячого, курячого і яловичого), заправляємо цибулею і спеціями, перцем, рубаною зеленню. Одним словом – заправляйте на свій смак.
Беремо форму для запікання і викладаємо на дно листочки капусти. Викладайте чверть від загальної маси.
Викладаємо третину тушкованих овочів, солимо і перчимо, накриваємо ще шаром капусти.
З фаршу формуємо котлети і викладаємо зверху на капусту.
У 300 мл води розчиняємо томатну пасту, солимо за смаком і заливаємо цим соусом котлети і капусту. Проколюйте овочеву подушку, щоб соус пройшов до дна форми.
Запікаємо при 180 градусах близько 1 години, але дивіться за своїм обладнанням, може у вас буде достатньо і 40 – 45 хвилин.
Викладаємо на блюдо густо овочі – корисно, смачно і дуже ароматно.