«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Ніжна запіканка з гарбуза: приголомшливо смачно і просто

Запіканка з гарбуза

Запіканка з гарбуза на вершках виходить дуже ніжна, яскрава, ароматна і смачна, пише сайт Пошепки

Якщо ви любите гарбуз, то цей рецепт для вас. Продовжую вас балувати смачними стравами з гарбузом. На цей раз хочу запропонувати мега ніжну і мега вершкову запіканку з сухофруктами. Я думаю, що вона не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Цей рецепт чудово підійде для тих, хто жодного дня не може собі уявити без солодких страв, але при цьому весь час подумки картає себе за цю слабкість.Основа цієї запіканки гарбуз, який дуже легко перетравлюється і легко засвоюється організмом. У рецепті дуже мало цукру, але страва на смак досить солодка. Так вих

одить завдяки солодкій гарбузовій м’якоті і чорносливу. Запіканка може стати відмінним сніданком, десертом на обід або вечерю. Протягом дня замініть перекушування булочками на шматочок гарбузової запіканки — це і корисніше, і набагато смачніше.

Складові

  1. 600 грам гарбуза; 
  2. одне свіже куряче яйце; 
  3. 300 мілілітрів вершків жирністю 10-20%; 
  4. 50 г чорносливу; 
  5. 50 грам родзинок; 
  6. дві чайні ложки цукрового піску; 
  7. третина чайної ложки солі.

Приготування

Сухофрукти: родзинки і чорнослив, розкладаємо по різних мисках і заливаємо окропом. Ми залишаємо їх на деякий час, щоб набрякли. Солодкий гарбуз з яскраво-оранжевою м’якоттю очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо на шматочки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити.

Варимо 7-10 хвилин, до напівготовності, під кришкою. Глибоку жароміцну форму (у мене розмір форми 19 на 19 сантиметрів) змащуємо вершковим маслом. З чорносливу зливаємо воду і нарізаємо його маленькими кубиками. З родзинок також зливаємо воду. З гарбуза, звареного до напівготовності, зливаємо воду (відкидаємо його на друшляк), а потім перекладаємо в форму.

Гарбуз посипаємо родзинками і чорносливом. Готуємо заливку. У миску збиваємо одне свіже куряче яйце, трохи збиваємо його виделкою або вінчиком. Потім вливаємо в яйце вершки будь-якої жирності (можна замінити на молоко), додаємо сіль і цукровий пісок.

Все добре перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз. Ставимо форму з запіканкою в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 30 хвилин. Таку запіканку можна подати як основну страву на сніданок або вечерю, а також в якості десерту на обід.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі