«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Ніжна паска (дуже вдалий рецепт) – цей рецепт перевірений тисячами господинь

Паска виходить пухка, ароматна, золотиста, наче сонечко! Цей рецепт перевірений тисячами господинь.

Це рецепт паски легендарної Дарії Цвек. Печіть, не сумнівайтеся: усе вдасться!
 

  1. 1 кг борошна (не більше і не менше);
  2. 400 г молока;
  3. 10 жовтків;
  4. 100 г дріжджів;
  5. 200 г масла або маргарину;
  6. 300 г цукру;
  7. 100 г родзинок;
  8. 0,5 ч. ложки солі;
  9. цедра лимона.

Приготування:
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє.
Відтак додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплений, але охолоджений жир.

Місити приблизно 10–15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Тоді його прим’яти і зачекати, щоб знову підросло.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись удвоє.
Духовку нагріти до температури 200 °С. Поставити паски і через 10 хв зменшити температуру до 170–160 °С. Випікати ще 50 хв.
З цієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.
 

джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі