Неперевершений пляцок Берліні
Перший вид тіста:
250 г борошна
150 г м’якого масла
80 г цукру
1 жовток
1/2 пакетика порошку для випічки.
начинка:
300 г мелених горіхів
100 г цукру
3 ложки молока
3 ложки абрикосового або іншого варення
4 ложки рому.
Другий вид тіста:
3 яйця
4 ложки цукру
3 ложки борошна.
глазур:
5 ложок цукру
3 ложки води
3 ложки какао
2 ложки масла.
Рецепт приготування
1. Для першого виду тіста готуємо борошно, змішане з розпушувачем. Потім додаємо м’яке масло (його потрібно протерти в долонях до утворення пластівців). Додайте цукор і перемішайте, потім яєчний жовток і знову перемішайте протягом 5 хвилин.
2. Відкладаємо тісто у формі кулі в сторону і починаємо готувати начинку. Змішайте мелені горіхи з цукром, ромом, молоком і абрикосовим джемом до однорідного стану і відкладіть в сторону.
3. Готуємо другий прошарок: змішуємо яйця з цукром до його розчинення (10-15 хвилин), додаємо борошно і акуратно перемішуємо ложкою від низу до верху.
4. Змазану маслом форму вистилає папером для випічки, розгортає тісто на столі і за допомогою качалки перекладаємо в підготовлену форму (20 × 30 см). Навіть якщо тісто порветься, його можна поправити руками.
5. Зверху викладаємо начинку, яку будемо накривати іншим шаром тіста.
6. На начинку виливаємо другий вид тіста і відправляємо в духовку на 25 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою.
7. Після того, як пляцок охолоне, перекладаємо його на іншу тарілку, потім знову перевертаємо на іншу тарілку, щоб надати йому потрібну форму, а потім починаємо готувати шоколадну глазур.
Змішуємо цукор з какао і додаємо воду. Ставимо на повільний вогонь і постійно помішувати, поки цукор не розтане.
В кінці додаємо масло і перемішуємо до однорідного стану. Дайте глазурі трохи охолонути, а потім обережно намажте її на торт.
Цей десерт виходить дуже смачним завдяки дивовижній горіховій начинці і кисло-солодкого джему.
Обов’язково приготуйте ці чудові тістечка і почастуєте своїх рідних смачними ласощами!
Смачного!
Джерело: wworld.com.ua