«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Найсмачніша ШИНКА на ВЕЛИКДЕНЬ. Готується дуже просто, виходить не суха, соковита і запашна

Найсмачніша ШИНКА на ВЕЛИКДЕНЬ. Рецепт від вуйка Василя, а він готує найсмачніше м’ясо! Повірте, нічого смачнішого ви не їли! Готується дуже просто, виходить не суха, соковита і запашна.

Ви і ваші гості будуть в захваті.

Потрібно:

  • 1,5 кг свинної вирізки або полядвиці
  • сіль
  • вода.

Приправа до м’яса

М’ясо добре промити, замочити в соленій воді (на 3 доби), щоб вода повністю покрила м’ясо ( на 3 л холодної води 3 ст. л. солі).

2-3 рази протягом 3-х днів змінювати солену воду ( при потребі).

На третій день вийняти з води, обсушити паперовим рушником, добре натерти приправою до м’яса (в мене фірми Кaміс), перев’язати шнурком ( якщо рівна полядвиця, то це робити не обов’язково).

Щільно обгорнути фольгою і запекти 40 хв при 170*, в кінці розкрити фольгу і ще пекти 30 хв до рум’яної скоринки.

Час випікання залежить від товщини шинки, чим тонша, тим менше печеться.

Ну і печене корисніше від копченого. На ці свята у вас буде шикарна шинка! Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі