«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Найкращий рецепт домашніх чебуреків! Тісто - ніжне та надзвичайно хрустке!

Я давно хотіла приготувати чебуреки, але все ніяк не вдавалося.

Одного разу переглянувши відео на ютубі, я все-таки вирішила приготувати домашні чебуреки з м’ясом. Хочу сказати, що результат мене не розчарував. Вийшли дуже ніжні чебуреки, з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою, що просто тане в роті. Смачно – пальчики оближеш.

Складові:

    борошно – 3 склянки;
    сіль – 1/2 столової ложки;
    склянка води;
    рослинна олія – 1/3 склянки;
    одне яйце.

Приготування:

    Склянки для вимірювання всіх продуктів беремо однакового об’єму.
    У велику миску висипаємо борошно. Склянки борошна повинні бути повними, але без гірки.
    В борошно додаємо сіль, трохи менше ніж ½ столової ложки.
    Вода для чебуреків повинна бути кімнатної температури. Я брала не повну склянку, десь ¾. Воду дуже помало вливаємо в борошно і постійно помішуємо виделкою. Під час помішування будуть утворюються пластівці. Борошно з водою потрібно добре вимішати.
    Яйце куряче розбиваємо і беремо тільки жовток. Цей жовток кладемо в тісто і знову добре перемішуємо.
    Потім вливаємо олію і тісто добре вимішуємо. Я це роблю руками на робочому столі.
    Потім тісто потрібно залишити відпочити десь хвилин на 20.
    Тим часом готуємо начинку. Можна брати будь-який м’ясний фарш, додаємо цибулю і спеції за смаком. Все добре перемішуємо.
    Беремо маленький шматочок тіста і тонко його розгортаємо. За допомогою невеликої мисочки вирізаємо коло. Наполовину кола кладемо начинку і накриваємо другою половиною. Краї добре з’єднуємо, це можна зробити за допомогою виделки.
    Смажимо на сковорідці, у великій кількості олії з обох сторін.

Хочу додати від себе, що ці чебуреки можна приготувати з сиром, грибами або ж капустою. Тісто ідеально підходить до цих начинок. Смачного.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі