Найкращі рецепти пісної грибної юшки
Найсмачніша грибна юшка виходить з сушених білих грибів, але якщо їх немає, можна використати і магазинні печериці.
На Святвечір грибна юшка є однією з 12 страв, які обов’язково мають бути на столі.
Пісна грибна юшка – карпатська
Карпатська грибна юшка – інгредієнти
- Білі сушені гриби – 100 г.
- Цибуля – 1-2 штуки.
- Морква – 1 штука середнього розміру.
- Картопля – 4-5 штук.
- Корінь петрушки -1 штука.
- Вода – 2,5 л.
- Лавровий лист.
- Олія.
- Часник.
- Сіль, перець.
- Зелень.
Карпатська грибна юшка – приготування
Гриби попередньо замочуємо на кілька годин в холодній воді. Добре промиваємо та ставимо варити. Варимо на маленькому вогні близько години.
Після того, як гриби добре проварилися додаємо порізану кубиками картоплю та почищений корінець петрушки. Цибулю ріжемо дрібно кубиками, моркву тремо на морквяній тертці. Моркву з цибулею обсмажуємо на олії та додаємо до юшки.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист варимо ще 7-10 хвилин. Додаємо подрібнений часник (за смаком) та подрібнену зелень, знімаємо з вогню.
Пісна грибна юшка з рисом
Грибна юшка з рисом – інгредієнти
- Сушені гриби – 1,5 склянки.
- Рис – 0,5 склянки.
- Цибуля – 1 невеличка.
- Кольрабі – 1 штука.
- Морква – 2 штуки.
- Корінь петрушки -1 штука.
- Картопля – 2 штуки.
Пісна юшка з рисом – приготування
Гриби попередньо замочуються, добре промиваються. Розмочені гриби за потреби ріжемо, заливаємо водою та варимо на малому вогні хвилин 40.
Рис добре промиваємо додаємо до грибів. Картоплю, моркву, кольрабі, петрушку чистимо та ріжемо на довільні шматочки (які більше вам подобаються) також додаємо до юшки. Солимо, перчимо, варимо до готовності овочів.
Цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо до м’якості та додаємо до юшки. При подачі таку юшку можна посипати дрібнопосіченою зеленню.
Пісна грибна юшка з квасолею
Грибна юшка з квасолею – інгредієнти
- Сушені гриби – 100г.
- Квасоля – 200г.
- Картопля – 300г.
- Цибуля – 1 штука.
- Олія – 50 мл.
- Сіль, перець – за смаком.
Грибна юшка з квасолею – приготування
Гриби замочуємо на кілька годин, добре промиваємо заливаємо водою (близько 3 л) та ставимо варитися на малому вогні 40-5 хвилин.
Окремо відварюємо квасолю.
З грибного відвару виймаємо гриби. У відвар викладаємо порізану невеликими кубиками картоплю та квасолю, варимо до готовності картоплі, знову додаємо гриби.
Цибулю дрібно ріжемо та пасеруємо на олії, додаємо в юшку, солимо, перчимо даємо покипіти ще кілька хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо юшці настоятися.
Смачного!