«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Найкращі овочеві страви для Великого посту

У період Великого посту потрібно правильно збалансувати своє харчування, щоб відсутність деяких продуктів в меню не заважала нормально функціонувати організму. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати смачні і яскраві пісні страви.

Вінегрет з маслятами

Вам знадобиться:

Морква варена – 25 г

Картопля варена – 50 г

Буряк відварений – 60 г

Огірки мариновані – 20 г

Квасоля біла консервована – 20 г

Маслюки мариновані – 20 г

Цибуля зелена – 5 г

Сіль за смаком

Заправка для вінегрету:

Гірчиця солодка – 2 г

Оцет винний – 3 г

Цукровий пісок – 2 г

Олія – ​​15 г

Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Гірчицю, сіль, перець, цукор і оцет змішати, додати рослинну олію і перемішати до однорідного стану. Варені картоплю, моркву, буряк та мариновані огірки порізати кубиками 7 мм. Подрібнити зелену цибулю. Перемішати інгредієнти. Викласти вінегрет через кулінарне кільце в центр тарілки. На салат зверху покласти мариновані маслюки.

Східний суп з гарбуза з чіпсами з лаваша

Вам знадобиться:

Гарбуз свіжий – 50 г

Морква – 12 г

Цибуля ріпчаста – 7 г

Часник – 2 г

Олія – ​​4 г

Молоко кокосове – 50 г

Мед – 6 г

Шавлія свіжа – 0,2 г

Імбирний сік – 2,5 г

Кардамон – 0,3 г

Вода – 170 мл

Сіль, перець – за смаком

Кускус відварений – 20 г

Маш відварений – 20 г

Кіноа відварене – 20 г

Суміш спецій азіатських – 0,2 г

Олія гарбузова – 2 г

Насіння гарбузове – 5 г

Чіпси з коржа – 20 г

Приготування:

Обсмажити на олії цибулю ріпчасту, моркву, гарбуз, часник, листочки шавлії (дрібно нарубані). Додати воду, довести до кипіння і варити до готовності овочів. Потім все подрібнити блендером. Додати кокосове молоко, мед, сіль, кардамон мелений, імбирний сік, знову довести до кипіння. У суп акуратно викласти гіркою суміш круп, прикрасити гарбузовим насінням, краплями гарбузової олії, сумішшю спецій. Подавати з чіпсами з лаваша або з коржем.

Міні-картопля з розмарином і цукіні

Вам знадобиться:

Картопля міні – 190 г

Часник – 5 г

Розмарин – 0,7 г

Олія – ​​10 г

Суміш спецій – 1 г

Базилік – 1 г

Петрушка – 1 г

Сіль – 1 г

Перець чорний мелений – 0,5 г

Приготування:

З’єднати всі інгредієнти, картоплю маринувати протягом двох годин. Запікати при температурі 180 ° С протягом 20 хвилин. Цукіні (160 г) запекти з додаванням часнику і паприки протягом 15 хвилин. Подавати з салатом корн, кедровими горішками , аджикою, соєвою сметаною.

Чорна піта з овочами, кедровими горішками і кінзою

Вам знадобиться:

Цибуля ріпчаста – 25 г

Морква – 25 г

Олія – ​​10 г

Суміш овочева техаська – 80 г

Помідори консервовані – 25 г

Соус табаско чіпотле – 0,5 г

Кумин (зіра) – 0,5 г

Цукровий пісок – 2 г

Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приправа тако – 2 г

Лимонний сік – 1,5 г

Кінза свіжа – 2 г

Приготування:

Обсмажуємо на олії цибулю і моркву, додаємо заморожену техаську суміш, потім помідори, кумин (зіру), цукор, сіль, перець чорний мелений, приправу тако, табаско і лимонний сік. Перемішуємо, прогріваємо, охолоджуємо. Додаємо кінзу подрібнену, перемішуємо. Нагріваємо піту. Відрізаємо від краю піти 3-4 см. Відкриваємо її за допомогою ножа. Начинку за допомогою ложки вкладаємо в центр, посипаємо кедровими горіхами. Подаємо з соєвою сметаною (30 г) в соуснику. PS Піта не обов’язково повинна бути чорною, хоча ви легко знайдете її в будь-якому гіпермаркеті.

Запечене яблуко з горіхами

Вам знадобиться:

Яблуко зелене – 1 шт.

Мед – 5 г

Кориця – 1 г

М’ята – 0,5 г

Цукровий пісок – 10 г

Цукрова пудра – 0,1 г

Для начинки:

Горіхи волоські в спеціях – 10 г

Горіхи волоські подрібнені – 10 г

Цукровий пісок – 5 г

Кориця – 0,05 г

Кардамон – 0,05 г

Кунжут – 2 г

Імбир сухий – 0,05 г

Приготування:

Мелені спеції, цукор, горіхи волоські (дрібно порізані) і кунжут білий з’єднати, прогріти на сковороді. Горіхи розкласти на пергаментному аркуші і охолодити. Цукор змішати з меленою корицею. Зелене яблуко помити, видалити плодоніжки, з протилежного боку – насіннєве гніздо і перетинки, не прорізаючи яблуко наскрізь. Покласти фрукт на тарілку, засипати всередину цукор з корицею і запекти в духовці до готовності. На чисту тарілку в центр акуратно викласти яблуко (не пошкодивши боки). Налити всередину яблука за допомогою десертної ложки соус, який витік на тарілку при випіканні, насипати волоські горіхи в спеціях, полити медом. Страву прикрасити зверху м’ятою і посипати цукровою пудрою.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі