«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Надзвичайно смачна заправка до борщу на зиму

Дуже зручно взимку – відкрив маленьку баночку- і борщик за півгодини готовий!

Можна без м’яса, можна на бульйоні, можна на тушонці – взагалі хвилинна справа!

Складові:

    буряк 3 кг
    морква 1 кг
    цибуля ріпчаста 1 кг
    перець солодкий 1 кг
    помідори 1 кг
    1 склянка цукру
    3 ст.л. солі
    1 склянка рослинної олії
    125 мл (половина склянки) оцту 9%

Вихід: близько 12 банок по 0,5 л!

Приготування:

1.Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:

2. Цибулю порізати напів- або чвертькільцями;

3. Буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад)
так само натерти і моркву, перець порізати тонкою соломкою, помідори напівкружальцями;

4. Додати сіль, цукор, оцет, олію;

5. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин;

6. Розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.

Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий!

В кінці я додаю рубаний часничок просто в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанку для бажаючих.

Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі