«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

На Великдень готую лише за цим рецептом. Паски як пух, тісто без замісу

Злегка підігріваємо молоко (150 мл), висипаємо в нього ложку цукру, дріжджі та перемішуємо. Висипаємо до дріжджового молока 3-4 ложки борошна, знову перемішуємо.

Накриваємо дріжджову суміш харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 5-10 хвилин. Розбиваємо в окрему тару яйця, висипаємо цукор та ванільний цукор, збиваємо до пишної піни міксером.

Викладаємо дріжджі в тару та вливаємо до них залишки молока, перемішуємо. Додаємо до дріжджової суміші яєчну, вливаємо вершкове масло, а також мед, змішуємо.

Просіюємо частинами у суміш дріжджів і яєць борошно, замішуємо густе тісто. Вливаємо до тіста олію, знову перемішуємо і залишаємо підходити під рушником на 2 години

Обминаємо тісто, висипаємо до нього цукати та родзинки, додаємо трохи соняшникової олії. Вимішуємо сухофрукти у тісті.

Ділимо тісто на невеликі колобки, які викладаємо у паперові формочки для пасок.

Накриваємо форми рушником і залишаємо на 30-40 хвилин для підйому. Можна потім змастити кожну паску сумішшю яйця та молока.

Випікаємо паски при 180 градусах 35 хвилин.

Для глазурі змішуємо у парі ложок води желатин. Решту води в сотейнику змішуємо з цукром, розтоплюємо.

Викладаємо у гарячу цукрову воду желатин, змішуємо. Збиваємо цукрову воду міксером близько 5 хвилин до білої глянсової маси.

Готові паски залишається прикрасити глазур’ю та посипанням. Виходять м’які, вологі та пишні паски 


Злегка підігріваємо молоко (150 мл), висипаємо в нього ложку цукру, дріжджі та перемішуємо. Висипаємо до дріжджового молока 3-4 ложки борошна, знову перемішуємо.

Накриваємо дріжджову суміш харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 5-10 хвилин. Розбиваємо в окрему тару яйця, висипаємо цукор та ванільний цукор, збиваємо до пишної піни міксером.

Рекомендую смачний рецепт – паски без дріжджів.

Викладаємо дріжджі в тару та вливаємо до них залишки молока, перемішуємо. Додаємо до дріжджової суміші яєчну, вливаємо вершкове масло, а також мед, змішуємо.

Просіюємо частинами у суміш дріжджів і яєць борошно, замішуємо густе тісто. Вливаємо до тіста олію, знову перемішуємо і залишаємо підходити під рушником на 2 години.


Обминаємо тісто, висипаємо до нього цукати та родзинки, додаємо трохи соняшникової олії. Вимішуємо сухофрукти у тісті.


Ділимо тісто на невеликі колобки, які викладаємо у паперові формочки для пасок.

 

Обов’язково тісто повинне займати всього ⅓ від форми.

Накриваємо форми рушником і залишаємо на 30-40 хвилин для підйому. Можна потім змастити кожну паску сумішшю яйця та молока.

Випікаємо паски при 180 градусах 35 хвилин.

Для глазурі змішуємо у парі ложок води желатин. Решту води в сотейнику змішуємо з цукром, розтоплюємо.

Викладаємо у гарячу цукрову воду желатин, змішуємо. Збиваємо цукрову воду міксером близько 5 хвилин до білої глянсової маси.


Готові паски залишається прикрасити глазур’ю та посипанням. Виходять м’які, вологі та пишні паски.

Інгредієнти для паски:

Молоко – 300 мл;
Яйця – 4 шт.;
Цукор – 200 г;
Ванільний цукор – 2 ч.л.;
Дріжджі сухі – 14 г;
Вершкове масло – 100 г;
Борошно – 800 г;
Мед – 1 ст.л.;
Соняшникова олія – 50 мл;
Родзинки – 100 г;
Цукати – 100 г.
Інгредієнти для глазурі:

Желатин – ч.л.;
Вода – 6 ст.л.;
Цукор – 180 г;
Лимонний сік.

 

Джерело 

 

 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі