На Тернопільщині збудують нову макаронну фабрику
Про це розповів директор агропідприємства Василь Коцупир в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer, повідомляє agrotimes.ua.
«Якщо ти є тільки сировинним підприємством — довго не протримаєшся на ринку. Бо собівартість виробництва висока, а ціна реалізації не сприяє отриманню високих прибутків. Тому треба шукати додатковий заробіток у переробці», – вважає він.
За словами Василя Коцупира, ПП «Західний Буг» планує поруч з елеватором збудувати млин, а згодом — макаронну фабрику.
«Сировину для виробництва макаронних виробів маємо, адже вирощуємо тверду озиму та яру пшеницю, яка показала себе досить непогано щодо врожайності. А тверда пшениця — це передусім макарони. Частину зерна плануємо експортувати у Європу», – зазначив директор агропідприємства.
Він уточнив, що обладнання для млина закупили раніше, але війна трохи скорегувала плани агропідприємства, тож будівництво зупинили.
«Будемо відновлювати, думаю, наступного року наш млин запрацює. Можливо, до кінця наступного року й макаронна фабрика. Таким чином започатковуємо власну переробку, щоб виробляти продукцію з доданою вартістю», – підсумував Василь Коцупир.