«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Можу їсти хоч щодня: пишні коржі з улюбленою начинкою, простий рецепт, тісто вдале з ним хочеться працювати нескінченно. Картопляне тісто

Сьогодні мій найулюбленіший рецепт коржиків з начинкою. Тісто настільки вдале, легке, повітряне, що з ним хочеться працювати нескінченно! Таке тісто підійде для будь-яких пиріжків, з абсолютно різною начинкою. Коржики гарні до перших страв, як перекус або просто з солодким чаєм.

Інгредієнти:

Дріжджове тісто:

картопля відварена – 400 г
картопляний відвар – 200 мл
цукор – 1 ст. л.
дріжджі сухі – 8 г
сіль – 1 ч. л.
яйце – 1 шт.
борошно – 650 г

олія – 30 мл
Начинка:

сир (9%) – 150 г
сир моцарелла (або сулугуні) – 200 г
Приготування:

Для тіста знадобиться 400 г картоплі. Заливаємо його водою та ставимо на плиту. Знімаємо піну, що утворилася, і варимо до готовності на помірному вогні.


Солити при варінні не потрібно.
Потім зливаємо картопляний відвар у миску (він нам ще знадобиться), а картоплю перекладаємо у велику миску, в якій і замішуватимемо тісто. За допомогою занурювального блендера пюруємо картоплю (можна протерти через сито
 

Тепер відміряємо 200 мл картопляного відвару і частинами додаємо в пюре, щоразу ретельно їх з’єднуючи.
 

У нас буде так звана основа для тіста. Я думаю, багато хто знає, що тісто на картоплі виходить просто казковим – м’яким, ніжним та повітряним!
Далі в картопляне пюре висипаємо 8 г сухих дріжджів та 1 ст. л. цукру. Перемішуємо, накриваємо тонким рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Найголовніше, щоб пюре було комфортним середовищем для дріжджів, воно не повинно бути гарячим.
Дріжджі активувалися, тепер додаємо 1 яйце та 1 ч. л. солі. Перемішуємо і починаємо частинами додавати 650 г борошна, що просіюємо.
 

Протягом всього замішування тісто буде липким і навіть, коли вмішаєте все борошно, воно залишиться злегка липкуватим.
Борошна більше не додаємо, а вливаємо в тісто 30 мл олії без запаху. Продовжуємо вимішувати тісто ще кілька хвилин, поки воно не стане однорідним, гладким та еластичним.

Дно миски і саме тісто змащуємо тонким шаром олії, накриваємо пакетом і рушником і ставимо в тепле місце на підйом приблизно на 1 годину.

Для начинки сьогодні змішую 150 г зернистого сиру і 200 г сиру моцарелла.

За бажання можна додати зелень або замість моцарелли покласти сулугуні.
Минула година, тісто дуже добре піднялося. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і згортаємо його конвертиком. Розрізаємо на 2 частини, а потім кожну ділимо ще на 6 шматочків. У результаті в нас вийде 12 коржів.


Тісто ріжемо приблизно на однакові шматочки. І якщо один коржик вийде трохи більше чи менше іншого – нічого страшного.
 

Беремо один шматочок тіста, розплющуємо руками і на центр викладаємо начинку. Краї тіста піднімаємо та збираємо в центрі.

 

Перевертаємо мішечок швом донизу, округляємо і руками, злегка натискаючи, розплющуємо коржик. Виходять такі акуратні заготовки.

У сковороді розігріваємо достатньо олії, кладемо коржик і обсмажуємо його з двох сторін на вогні трохи нижче середнього до золотистого кольору.

Перекладаємо коржики на паперовий рушник, щоб стекли надлишки олії і можна пробувати. Подивіться, які вони м’які та повітряні!

Спробуйте приготувати з сирною начинкою, а потім – з м’ясною начинкою. У вас вийдуть найсмачніші біляші! Якщо сподобався рецепт – чекатиму на ваші “вподобайки” та коментарі!

 

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!
 

джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі