Мегасмачні та надзвичайно хрусткі чебуреки
Ну дуже просте тісто, яке виходить мега хрустким, пористим та неймовірно смачним. Відірватися від них просто неможливо. Завдяки правильному тісту начинка зберігається соковитою. Знаєте, коли відкушуєш шматочок, а там аромат і дуже соковите м’ясо! Ммм … Справжній класичний смак правильних чебуреків.
Складові:
- борошно – 3,5 склянки;
- половина чайної ложки солі;
- окріп – 1 склянка;
- яйце – 1 штука;
- масло вершкове – 100 грам.
Начинка:
- м’ясо свинини та телятини – 500 грам;
- цибуля – 5 штук;
- сіль/перець за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Покроковий рецепт
Розтопіть вершкове масло, охолодіть і збийте з яйцем.
Борошно просійте і змішайте з сіллю, додайте окріп і перемішуйте інтенсивно виделкою. Потім введіть суміш з масла і яйця. Замісіть тісто. При необхідності додайте трохи борошна.
Дайте готовому тісту трохи відпочити, накривши його чистим рушником.
З м’яса і цибулі приготуйте фарш, подрібніть все за допомогою м’ясорубки.
Від тіста відщипуємо невеликі шматочки і розгортаємо з них коржики, надаючи круглу форму за допомогою блюдця.
На одну половину викладіть фарш, маленький шматочок вершкового масла, накрийте другою половиною і защипніть краї.
Смажте чебуреки на сильно розпеченій рослинній олії, в великій кількості.
Чебуреки за смаком виходять просто дивовижні, не пошкодуєте, що саме цей рецепт зберегли в закладках. Смачного!