«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Мариновані білі гриби на зиму. Один з кращих рецептів.

Мариновані білі гриби, це делікатес який завжди порадує вас і ваших гостей. Готувати їх не складно. Головне дотримуватися рецепту.

Нам потрібно:

  • 1 літр води
  • 100 гр. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 100 гр. 9% оцту
  • 2 шт. лаврового листа
  • 2 горошин запашного перцю
  • 2 шт. гвоздики

Приготування:

Закип’ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в  кінці варіння), зняти з вогню. Маринад готовий. (Маринад можна готувати заздалегідь.)

Гриби добре промити, великі розрізати, покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити.

У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити. Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти в стерильні банки (на 2/3 висоти, не щільно), злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом (до повної банки).

Стерелізувати: 0,5 л. банки – 30-40 хв.

1 л. банки – 1 годину. Смачного!

Джерело: Доброта

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі