Листя для голубців на зиму. Це дуже зручно, дастала і все готово.
Голубці – страва, без якої не обходиться святкове застілля. Потрібно правильно приготувати начинку та листя капусти, щоб отримати гарний результат.
Для приготування потрібно:
- Видалити з капустини качан.
- Проварити капусту у підсоленій воді на помірному вогні.
- Забирати поступово листки, які почали відставати.
- Дати охолонути і зрізати товсті прожилки з кожного листочка.
- Змотати 4-5 листочків рулетиком і покласти в банку. Продовжувати, доки не закінчиться листя (на дно банки можна покласти корінь хрону або петрушку).
- Приготувати розсіл: в 1 л води розчинити 3 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру.
- Залити вміст банки розсолом.
Перед використанням бажано замочити листя на всю ніч.
Смачного!