«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Лимонний тарт від Джеймі Олівера

Лимонний тарт – класичний французький десерт, який вже давно полюбився ,багатьом людям майже у всіх країнах світу. Тонка пісочна основа і освіжаюча кисло-солодка лимонна начинка підкорюють з першого шматочка. Фірмовий рецепт, зауважимо дуже простий і зрозумілий, є і у Джеймі Олівера. Візьміть собі його на замітку!

Складові

для тіста:

борошно 250 грам;

вода холодна 2 ст. ложки;

вершкове масло 120 грам;

цукрова пудра 75 грам;

яєчні жовтки 3 шт.

Для начинки:

яйця середні 5 шт .;

цукрова пудра 150 грам;

лимонний сік 100 мл (приблизно 4 лимона);

лимонна цедра 2 ст. ложки;

вершки жирні 150 мл.

Для прикрас:

цукрова пудра;

скибочки лимона;

гілочки розмарину.

Приготування:

З’єднати в мисці цукрову пудру, 2 жовтки і розм’якшене вершкове масло.

Додати просіяне борошно і перетерти масу в крихту.

Влити 2 ст. л. води і замісити гладке пісочне тісто.

Скачати тісто в кулю, обмотати харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

По закінченню часу дістати тісто з холодильника і розкачати на присипаній борошном поверхні.

Форму для випічки (діаметр 22-24 см) змастити маслом, злегка присипати борошном і викласти тісто. Сформувати бортики і проколоти тісто виделкою в декількох місцях.

Поставити форму з тістом в морозилку на 20 хвилин.

Дістати форму з тістом з морозилки, застелити тісто пергаментом і викласти на пергамент щось важке (горох, квасоля).

Відправитити форму з тістом і вантажем в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин і випікати до появи рум’янцю на краєчках тіста.

Дістати тісто з духовки, прибрати вантаж і повернути в духовку ще на 15-20 хвилин.

Щоб тісто не підгоріло, можна накрити форму фольгою.

Жовток, що залишився, злегка збити віничком або виделкою і змастити ним тісто всередині.

Поставити форму в духовку ще на 1 хвилину.

Приготувати начинку: з’єднати в мисці жовтки, цукрову пудру, лимонний сік, лимонну цедру, вершки і збити все до однорідної маси за допомогою міксера.

Вилити начинку в форму з основою і відправити в розігріту до 160 градусів духовку ще на 30-35 хвилин, поки начинка не застигне.

Готовий тарт дістати з духовки і дати охолонути у формі протягом 2 годин.

Перед подачею посипати тарт цукровою пудрою.

За бажанням готовий десерт прикрасити скибочками лимона і гілочками розмарину.

Подавати до чаю або кави.

Смачного!

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі