«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Лазанья: два найкращих рецепта

Лазанья - одна з популярних страв італійської кухні. Сучасна лазанья - це кілька шарів висушеного, а згодом звареного або запеченого пшеничного тіста, що перемежовуються різноманітними начинками. Може бути лазанья з фаршем із м'яса, риби, овочів, грибів тощо, на що вистачить фантазії.

Для приготування лазаньї з куркою і грибами тобі знадобиться:

Лазанья (листки) 12 шт.          
Куряча грудка 1 шт.
Печериці 500 г
Вершки 200 мл
Моцарелла 200 г        
Пармезан 200 г
Молоко 1 л   
Вершкове масло 120 г
Мука 3 ст.л.   
Мускатний горіх
Лазанья з куркою та грибами - рецепт приготування:

Куряче м'ясо знімаємо з кістки і розбираємо руками на волокна, не дуже дрібно.
Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до м'якості на олії.
Додаємо до грибів курятину, смажимо разом ще пару хвилин, потім вливаємо вершки або сметану, перемішуємо, тримаємо до загустіння і знімаємо з вогню.
Готуємо соус бешамель. Розпускаємо в каструльці вершкове масло, додаємо в нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко.
Додаємо мускатний горіх і постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.
Перед тим як приготувати лазанью, її потрібно зібрати. На дно форми наливаємо трохи соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо листи.
Наступний шар - курка з грибами. Посипаємо його тертим сиром і поливаємо соусом.
Повторюємо двічі.
Останній шар сиру і соусу накриваємо листами для лазаньї, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим сиром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Домашня лазанья Болоньєзе з фаршем


Для приготування домашньої лазаньї Болоньєзе тобі знадобиться:

Соус Болоньєзе:

500 г фаршу (яловичина, яловичина + свинина або яловичина + баранина);
2-3 помідори;
2 ст. ложки томатної пасти або кетчупу;
сіль, перець, прянощі (базилік, орегано);
4 ст. ложки оливкової олії.
Соус Бешамель:

1 л молока;
120 г вершкового масла;
3 ст. ложки борошна;
щіпка мускатного горіха, сіль, чорний перець.
Для пасти:

готові листи лазаньї - одна упаковка (500 г);
200 г сиру "Пармезан".
Лазанья з фаршем Болоньєзе - рецепт приготування:

Очисти помідори від шкірки і подрібнити у блендері з додаванням томатної пасти.
Обсмаж фарш на оливковій олії, додай спеції і томатну масу.
Тушкуй на повільному вогні близько 5 хвилин. Соус Болоньєзе готовий.
На розтопленому вершковому маслі обсмаж борошно.
Повільно, при постійному перемішуванні, додай молоко.
Додай прянощі і, постійно перемішуючи, тушкуй соус до загусання (хвилин 10-15). Соус Бешамель готовий.
Натри на тертці сир "Пармезан".
Змасти форму для запікання оливковою олією і налий на дно трохи соусу Бешамель і соусу Болоньєзе.
Поклади на соус листи лазаньї з невеликим нахлестом.
Виклади на них соус Болоньєзе, посип тертим сиром і змасти соусом Бешамель.
Повтори процедуру кілька (3-4) разів, наскільки вистачить інгредієнтів.
Накрий останній шар листами лазаньї, полів соусом Бешамель, густо посип сиром "Пармезан".
Поклади зверху шматочок вершкового масла і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
Смачного! Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі