«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Інгредієнти:

курячі стегна - 6 шт. (1 кг)
апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.
розмарин - 3-4 гілочки
соєвий соус - 2 ст. л.
часник - 3 зубчики
цукор - 1 ст. л. (без гірки)
сіль - 1 ч. л. або за смаком
чорний мелений перець - за смаком
Курка запечена в апельсиновому соусі з  розмарином. Інгредієнти.
Приготування запеченої з апельсинами і розмарином курки.

Готуємо заправку.
Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.
Курячі бедерця в маринаді.
Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.
Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі