Хіт сезону! Ніжна гарбузово-сирна запіканка
Гарбуз – хіт осіннього сезону. Цей помаранчевий овоч не тільки милує око яскравою барвою у стравах, а й є надзвичайно корисним і смачним.
Тож пропонуємо вашій увазі рецепт ніжної гарбузово-сирної запіканки, яка без сумніву сподобається і вам, і родині.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 300 г сиру;
- 2 яйця;
- 4-6 ст. ложок цукру;
- 1 скл. манки;
- 50 -100 г родзинок;
- ванілін, кориця, масло.
Приготування:
Гарбуз почистити, порізати, запекти у духовці за температури 180 градусів 40-45 хв.
Охолодити і перемолоти (можна перемолоти сирий), додати половину цукру, 1 яйце, трохи більше половини манки, корицю, перемішати.
До сиру додати яйце, решту манки і цукру, ошпарені родзинки, ванілін, перемішати (якщо надто круте тісто, можна додати кілька ложок молока).
Форму змастити маслом, викласти, чергуючи, сирну і гарбузову масу (має вийти 6 тонких шарів). Запікати 50 хв за температури 180 градусів. Смачного!
Джерело: Порадник