«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Хіт нинішнього літа – сливове варення з горіхами!

Сливове варення з горіхами – це відмінна начинка до млинців, пирогів, бісквітів, тостів.

Смак такого смаколика і його аромат, нікогоне залишать байдужими, адже крім горіхів, ви додасте ще й корицю,яка зробить букет ароматів, ще більш виразним і незвичайним.

Радимо вам вибирати сливи дуже солодкі, а якщо слива добре стигла,то і кісточки витягувати буде простіше, ніж у незрілої.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • слива – 2 кг;
  • цукор – 1.5 кг;
  • горіхи волоські – 400 гр;
  • кориця – 1 2 палички;
  • вода –1 стакан.

Покроковий рецепт приготування

Сливу промиваємо, даємо стекти воді і видаляємо кісточки,розділивши ягоди на дві частини. Волоські горіхи розділіть на дві –чотири частини і прожарте на сковороді, додайте до слив разом зкорицею. Масу заливаємо водою і засипаємо цукром, ставимо все навогонь.

Коли варення закипить, вогонь зменшуємо, варимо хвилин 20, не забуваючи збирати піну. Ягоди повинні вийти м’якими. Палички кориці прибираємо.

Банки стерилізуємо і розливаємо по ним варення, закриваємо абозакочує кришками, перевертаємо і залишаємо в теплому місціукутаними, до повного охолодження.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі