Хіт нинішнього літа – сливове варення з горіхами!
Смак такого смаколика і його аромат, нікогоне залишать байдужими, адже крім горіхів, ви додасте ще й корицю,яка зробить букет ароматів, ще більш виразним і незвичайним.
Радимо вам вибирати сливи дуже солодкі, а якщо слива добре стигла,то і кісточки витягувати буде простіше, ніж у незрілої.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- слива – 2 кг;
- цукор – 1.5 кг;
- горіхи волоські – 400 гр;
- кориця – 1 2 палички;
- вода –1 стакан.
Покроковий рецепт приготування
Сливу промиваємо, даємо стекти воді і видаляємо кісточки,розділивши ягоди на дві частини. Волоські горіхи розділіть на дві –чотири частини і прожарте на сковороді, додайте до слив разом зкорицею. Масу заливаємо водою і засипаємо цукром, ставимо все навогонь.
Коли варення закипить, вогонь зменшуємо, варимо хвилин 20, не забуваючи збирати піну. Ягоди повинні вийти м’якими. Палички кориці прибираємо.
Банки стерилізуємо і розливаємо по ним варення, закриваємо абозакочує кришками, перевертаємо і залишаємо в теплому місціукутаними, до повного охолодження.