«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Капусняк по-закарпатськи з грибами

Ця перша страва виходить дуже наваристою, трохи кисленькою, з приємним смаком білих грибів і квашеної капусти.

На Західній Україні цю першу страву ще називають «росолянка» і часто додають до неї пшоно. Проте існують варіації й без крупи. Я вирішила її не використовувати, тому що мені здається, смак супу виходить і так ідеальним. Найсмачніший капусняк із лісовими грибами, але згодяться й печериці чи гливи

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г свинячих ребер,

50 г підчеревини,

1 цибулина,

1 морквина,

300 г лісових грибів (печериць, глив),

500 г квашеної капусти,

5-6 картоплин,

суміш перців мелена,

лавровий листок,

суміш сухих пряних трав (на свій смак),

сіль,

1 зубок часнику,

зелень петрушки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Зі свинячих ребер зварити бульйон. Картоплю почистити й нарізати невеликими кубиками.

Покласти картоплю в бульйон і варити на середньому вогні до напівготовності алежно від того, якої густини суп вам подобається, ви можете трохи зменшити або збільшити кількість картоплі).

Лісові гриби подрібнити та попередньо відварити. Відкинути на сито й промити.

Капусту ретельно відтиснути від розсолу й додати в каструлю з картоплею.

На розігріту сковорідку викласти 50 г підчеревини, нарізаної маленькими кубиками. Коли сало стопиться, шкварки видалити (за бажанням можна залишити)Додати на сковорідку із жиром цибулину, порізану дрібними кубиками, зубок часнику, нарізаний пластинками. Коли цибуля стане прозорою, покласти терту моркву.

Обсмажувати овочі протягом декількох хвилин. Додати гриби й тушкувати протягом 3-4 хвилин на середньому вогні.

Покласти засмажку у суп та варити 10-15 хвилин. Наприкінці приготування додати зелень петрушки, 1 ч. л. сухих пряних трав, суміш перців та лавровий листок. Зняти з вогню і дати трохи настоятися.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для приготування смачного українського капусняку з капустою і грибами краще вибирати свинину чи яловичину: можна також використовувати м’ясо жирного гусака. Не слід варити цю страву з дієтичного м’яса курки та індика.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі