Качка з яблуками стане хітом вашого святкового столу
Класична качка з яблуками — що може бути краще?
Ароматна, м’яка, пікантна — ця страва завжди стає хітом на моєму столі, а в цьому році її точно потрібно приготувати, адже від свинини на святі бажано відмовитися. Даю правильний рецепт приготування птиці з яблуками.
Основні інгредієнти:
- Качка — 1 штука
- Яблука (бажано зелені) — 500 грамів
- Сіль, перець — за смаком
- Лимон — 1 штука
Як готувати:
- Видавити сік з лимона, додати перець, сіль.
- Вимити і обсушити качку, натерти лимонною сумішшю, дати промаринуватися протягом години.
- Порізати великими шматочками яблука, видалити хвостик і серцевину. Черевце качки начинити яблуками, зашити нитками.
- Обернути крильця фольгою.
- Деко змастити, викласти тушку вгору черевцем, поставити на 2 години в духовку, запікати при температурі 200 градусів.
- Періодично поливати птицю соком, який з’явився на деко. За годину до закінчення часу приготування знизити температуру до 180 градусів, а за 30 хвилин зняти фольгу з крилець.
Смачного!