«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Єгипетський торт – цей рецепт будуть випрошувати всі ваші гості!

Пропонуємо вам рецепт Єгипетського торта. Цей рецепт будуть випрошувати всі ваші гості!

Тісто:

Для кожного коржа:

  1. 3 білки;
  2. 2,5 ст. л. цукру;
  3. 0,5 ст. л. борошна ;
  4. 50 гр меленого горіху (грецький або фундук).
  5. Всього буде три коржі,тобто зазначені інгредієнти беремо по 3 рази і випікаємо кожен корж в окремій формі.

Крем:

  1. 10 жовтків;
  2. 10 ст. л. Цукру;
  3. 5 ст. л. Борошна;
  4. 2 пакетики ванільного цукру;
  5. 350 мл молока;
  6. 170 гр вершкового масла.
  7. Хрусткий наповнювач:
  8. 350 мл вершків;
  9. 200 гр цукру;
  10. 120 гр нарізаного волоського горіха або фундука.

Приготування:

1) Крем: змішуємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Помішуючи, доводимо суміш майже до кипіння. Перед закипанням відставляємо крем і перемішуємо ще 2 хвилини. Дати крему охолонути. Масло нарізаємо шматочками і додаємо в крем, збиваємо міксером до утворення однорідної маси.

2) Поки крем холоне, робимо коржі. Збиваємо білки в міцну піну, додаємо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою.

4) Розтопити цукор в каструлі. Трохи карамелізуємо і відразу виливаємо його на пекарській папір.

5) Цукор швидко застигне. Накриваємо його папером ще зверху і подрібнюємо його качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, бо він повинен створювати хрусткий шар.

6) Хрусткий наповнювач: Збиваємо вершки до густої і стійкої піни. Змішуємо вершки з карамелізованим цукром і подрібленим горіхом.

7) На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему.

8)Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач. Робимо так ще 2 рази: корж, заварний крем, хрусткий наповнювач.

9) Наостанок торт обмазуємо хрустким наповнювачем. Прикрашаємо горішками. Насолоджуємося.

Джерело: Щоденно

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі