Єгипетський торт – цей рецепт будуть випрошувати всі ваші гості!
Тісто:
Для кожного коржа:
- 3 білки;
- 2,5 ст. л. цукру;
- 0,5 ст. л. борошна ;
- 50 гр меленого горіху (грецький або фундук).
- Всього буде три коржі,тобто зазначені інгредієнти беремо по 3 рази і випікаємо кожен корж в окремій формі.
Крем:
- 10 жовтків;
- 10 ст. л. Цукру;
- 5 ст. л. Борошна;
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 350 мл молока;
- 170 гр вершкового масла.
- Хрусткий наповнювач:
- 350 мл вершків;
- 200 гр цукру;
- 120 гр нарізаного волоського горіха або фундука.
Приготування:
1) Крем: змішуємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Помішуючи, доводимо суміш майже до кипіння. Перед закипанням відставляємо крем і перемішуємо ще 2 хвилини. Дати крему охолонути. Масло нарізаємо шматочками і додаємо в крем, збиваємо міксером до утворення однорідної маси.
2) Поки крем холоне, робимо коржі. Збиваємо білки в міцну піну, додаємо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою.
4) Розтопити цукор в каструлі. Трохи карамелізуємо і відразу виливаємо його на пекарській папір.
5) Цукор швидко застигне. Накриваємо його папером ще зверху і подрібнюємо його качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, бо він повинен створювати хрусткий шар.
6) Хрусткий наповнювач: Збиваємо вершки до густої і стійкої піни. Змішуємо вершки з карамелізованим цукром і подрібленим горіхом.
7) На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему.
8)Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач. Робимо так ще 2 рази: корж, заварний крем, хрусткий наповнювач.
9) Наостанок торт обмазуємо хрустким наповнювачем. Прикрашаємо горішками. Насолоджуємося.
Джерело: Щоденно