Якщо хочете бути здоровими – не дозволяйте собі їсти ці продукти!
Смачна їжа – одне з основних джерел задоволення для людини. Гамбургери, смажені стейки, морозиво, торти, солодкі газовані напої є невід’ємною частиною життя багатьох з нас.
Але настільки, наскільки їжа може бути смачною, вона може бути і шкідливою. Не дарма сьогодні все більше уваги приділяється здоровому харчуванню, здатному продовжити молодість і уникнути багатьох проблем зі здоров’ям.
Поговоримо про найбільш шкідливі продукти, від вживання яких в один голос закликають відмовитися дієтологи і лікарі!
Картопля фрі
Хрустка і ароматна картопля фрі, приправлена соусом, для багатьох є улюбленим варіантом для перекусу.
Звичайно, нічого страшного не трапиться, якщо Ви будете балувати себе картоплею у фритюрі один раз на місяць. Але якщо це буде відбуватися частіше – чекайте наслідків!
По-перше, картопля фрі містить велику кількість транс-жирів, які сприяють утворенню шкідливого холестерину, що закупорює судини.
По-друге, даний продукт має високий глікемічний індекс, що призводить до підвищення вмісту інсуліну в організмі.
По-третє, соняшникова олія, яка неодноразово нагрівається до високих температур, виділяє канцерогенні речовини, які отруюють наш організм.
Висновок: якщо Ви жити не можете без картоплі фрі, не лінуйтеся і готуйте її вдома, кожного разу використовуючи свіжу порцію рослинної олії!
І, звичайно, постарайтеся звести до мінімуму вживання цього висококалорійного продукту, що сприяє набору зайвих кілограмів.
Кетчуп і майонез
Без цих продуктів сьогодні важко уявити холодильник багатьох наших співвітчизників. А даремно!
Майонез містить велику кількість жирів і генномодифікованих масел, які «нагородять» Вас зайвими кілограмами, можуть спровокувати закупорку судин, порушити роботу печінки і шлунку. І це не кажучи вже про штучні підсилювачі смаку, фарбники і консерванти, які можуть спровокувати розвиток алергії і гастриту.
Кетчуп “далеко не втік” від майонезу за ступенем «корисності», оскільки крім емульгаторів та інших штучних добавок, що роблять цей продукт смачним, в його склад входить цукор в чималих кількостях, що підвищує ризик розвитку ожиріння і гіпертонії.
Якщо Ви хочете зберегти здоров’я, але при цьому не готові відмовлятися від майонезу або кетчупу, готуйте ці продукти вдома з якісної сировини!
Соєвий соус
Соєвий соус цілком можна було б назвати корисним продуктом, якби його робили з високоякісних продуктів і з дотриманням технологічних процесів.
АЛЕ! Основна маса виробників виготовляють соєвий соус методом дешевого гідролізу, при цьому додаючи до свого соєвого соусу ГМО і консерванти. В результаті споживач отримує висококалорійний продукт з масою консервантів і небезпечних для здоров’я речовин.
Крім того, соєвий соус містить величезну кількість солі, що підвищує кров’яний тиск і зневоднює організм!
Соки в пакетах
Доведено, що максимально корисний виключно свіжовичавлений сік!
Пакетовані соки, навіть якщо в їхньому складі і присутні спочатку натуральні інгредієнти, в процесі виробництва і зберігання втрачають не тільки свої корисні властивості, а й смакові якості. Тому виробники не гребують додавати в них смакові добавки.
У підсумку ми отримуємо сік, що складається переважно з води, цукру, підсилювачів смаку та інших штучних добавок.
Чіпси
Картоплі в чіпсах міститься найменше, а ось жирів, вуглеводів і хімічних каталізаторів – хоч відбавляй!
Алергія, закупорка судин, погіршення імунітету, ожиріння, руйнування печінки і навіть розвиток харчової залежності – це неповний перелік того, до чого може привести регулярне вживання чіпсів!
Газовані солодкі напої
Твердження про те, що певні види солодкої газованої води корисні, оскільки містять лікарські речовини і рослини, могли б мати під собою основу, якби не одне суттєве «АЛЕ»!
Крім корисних речовин, до складу солодких газованих напоїв входить цукор, барвники, консерванти і підсилювачі смаку.
Щоденне вживання таких напоїв руйнує слизову шлунку, пошкоджує зубну емаль, провокує серйозні алергічні реакції і викликає звикання.
Маргарин
Маргарин хоч і нагадує вершкове масло, все ж не може зрівнятися з останнім по своїй користі.
Маргарин – це перероблений продукт, що містить у великій кількості калорійні і токсичні транс-жири, які пошкоджують стінки судин і підвищують рівень шкідливого холестерину, що значно збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, не кажучи вже про алергічні реакції.
Вершкове масло з жирністю не менше 80% також містить жири, але корисні для організму. Крім того, до складу вершкового масла (прохання не плутати зі спредом) входять вітаміни різних груп.
Звичайно, якісне вершкове масло в 2 – 3 рази дорожче за маргарин або спред, але економія в даному випадку може коштувати Вам здоров’я!
Морозиво
Цей продукт може бути не тільки смачним, а й корисним, якщо виготовлений з натуральних інгредієнтів: молока, вершків і натуральних підсолоджувачів.
На жаль, сучасних виробників морозива більше турбує питання економічної вигоди, а не високої якості продукту. Тому на виході ми маємо недороге, некорисне і не завжди смачне морозиво, яке складається з цукру, штучних смакових добавок, барвників і консервантів, пальмової та кокосової олій (останні в процесі нагрівання і загустіння перетворюються на шкідливі транс-жири).