Як приготувати желатинову глазур для паски: три простих рецепти
Великодні паски традиційно покривають глазур’ю і посипають кондитерською посипкою. Желатинова глазур для паски, на відміну від класичної білкової, виходить дуже еластичною і не кришиться. Готується вона дуже просто, головне – точно відміряти інгредієнти і не доводити її до кипіння.
Желатинова глазур з яєчним білком
Інгредієнти:
- 1 упаковка (90 г) желе будь-якого смаку
- 110 г цукру
- 1 білок
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
- 120 мл окропу
Рецепт приготування:
З’єднати перші чотири інгредієнти в мисці. Почати збивати міксером на максимальній швидкості.
Відразу ж влити тонкою цівкою окріп і збивати 7-10 хвилин (все залежить від потужності міксера і того, наскільки дрібні крупинки желатину).
Якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати.
Спробуйте: якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати. Готова глазур тримається на віночках міксера, утворюючи піки.
Проста желатинова глазур без яєць
Інгредієнти:
- 200 г цукрового піску
- 1 ч. л. швидкорозчинного желатину
- 6 ст. л. води
- ванілін
Рецепт приготування:
Підігріти воду до 80 °С.
Влити 3 столові ложки води в желатин, перемішати. Залишити набухати.
У зв'язку з ліквідацією складу повний розпродаж! Жіночі ECCO - 75%
Жіночі ECCO зі знижкою 75%! Мізерна ціна!
У зв'язку з ліквідацією складу повний розпродаж! Жіночі ECCO - 75%
Жіночі ECCO зі знижкою 75%! Мізерна ціна!
Якщо німіють пальці і скаче тиск - Вас чекає інсульт!
Ця корисна звичка врятує Вам життя. Щоранку...
Для приготування сиропу цукор всипати в воду, що залишилася, перемішати.
Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до повного розчинення. Не кип’ятити.
Потім в сироп додати желатинову масу, ванілін. Добре перемішати.
Зняти з вогню і трохи остудити, помішуючи ложкою або лопаткою.
Збивати масу міксером до отримання гладкого білого желе близько 5 хвилин.
Желатинова глазур з какао
Інгредієнти:
- 1 стакан цукрового піску
- 50 мл води
- 1 ч. л. желатину швидкорозчинного
- 2 ч. л. порошку какао
- ванілін
Рецепт приготування:
Замочіть желатин в 2 ст. л. холодної води, залиште для набухання на п’ять хвилин.
Воду, що залишилася вилийте до каструльки з цукром, поставте на слабкий вогонь.
Доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Просто дайте повністю розчинитися цукру.
Зніміть сироп і додайте туди розбухлу желатинову масу.
Потім додайте какао, розмішайте масу, злегка остудіть.
Міксером збийте суміш цукрового сиропу і желатину, поки не отримаєте гладку, густу масу.