«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Як приготувати млинці на молоці: Кращий рецепт

12 лютого починається тиждень Масляної, і ми підготували для вас кращий покроковий рецепт тонких млинців на молоці. Таке частування добре тим, що в нього зручно загортати будь-яку начинку – ягідну, м’ясну, грибну або рибну. Поява на млинцях дірочок залежить виключно від сильного прогрівання сковорідки.

Складові:

Молоко – 350 мл

Яйця – 2 шт

Борошно – 180 г

Масло вершкове або рослинне – 1 ст.л

Цукор – 1 ст.л

Сіль – 1/4 ч.л

Спосіб приготування:

Перед тим як почати готувати, необхідно заздалегідь дістати яйця і молоко з холодильника – вони мають мати кімнатну температуру, адже тільки тоді зможуть забезпечити тісту правильну консистенцію. Вершкове масло необхідно розтопити за годину до початку приготування.

1. Збити віничком яйця, сіль і цукор. Далі перемішати до однорідного стану, щоб цукор і сіль розчинилися.

2. До яєчної маси додати половину молока і перемішати всю суміш. Потім просіяти в тісто все борошно, щоб воно наситилося киснем і не з’явилися грудочки.

3. Перемішати тісто і додати до нього молоко, що залишилося. Потім додати масло. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану. Якщо воно вийшло густуватим, то необхідно додати воду. Якщо рідкуватим, то просійте в нього ще трохи борошна.

4. Добре розігріти сковорідку і змастити олією.

5. Налити ополоником тісто і прокрутити сковорідку по колу, щоб тісто лягло рівним і тонким шаром. Як тільки краї млинця потемніють, перевернути його на іншу сторону.

6. Перекласти кожен готовий млинець на тарілку, змастивши зверху вершковим маслом.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі