«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Як приготувати ідеально тонкі млинці на молоці?

Ми підготували для вас кращий покроковий рецепт тонких млинців на молоці.

Таке частування добре тим, що в нього зручно загортати будь-яку начинку – ягідну, м’ясну, грибну або рибну. Поява на млинцях дірочок залежить виключно від сильного прогрівання сковорідки.

Складові:

    Молоко – 350 мл
    Яйця – 2 шт
    Борошно – 180 г
    Масло вершкове або рослинне – 1 ст.л
    Цукор – 1 ст.л
    Сіль – 1/4 ч.л

Спосіб приготування:

Перед тим як почати готувати, необхідно заздалегідь дістати яйця і молоко з холодильника – вони мають мати кімнатну температуру, адже тільки тоді зможуть забезпечити тісту правильну консистенцію. Вершкове масло необхідно розтопити за годину до початку приготування.

1. Збити віничком яйця, сіль і цукор. Далі перемішати до однорідного стану, щоб цукор і сіль розчинилися.

2. До яєчної маси додати половину молока і перемішати всю суміш. Потім просіяти в тісто все борошно, щоб воно наситилося киснем і не з’явилися грудочки.

3. Перемішати тісто і додати до нього молоко, що залишилося. Потім додати масло. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану. Якщо воно вийшло густуватим, то необхідно додати воду. Якщо рідкуватим, то просійте в нього ще трохи борошна.

4. Добре розігріти сковорідку і змастити олією.

5. Налити ополоником тісто і прокрутити сковорідку по колу, щоб тісто лягло рівним і тонким шаром. Як тільки краї млинця потемніють, перевернути його на іншу сторону.

6. Перекласти кожен готовий млинець на тарілку, змастивши зверху вершковим маслом.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі