Як приготувати яблучну шарлотку: простий рецепт випічки
Журналісти LifeStyle 24 вирішили поділитись одним із найпростіших рецептів яблучної шарлотки. Випічку вдається повторити навіть тим, хто ще не впевнено створює солодощі.
Як приготувати яблучну шарлотку: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1 упаковка маргарину;
- 1 склянка сметани;
- 3 склянки борошна;
- 1 порошок до печива;
- 1,5 кг яблук.
Для приготування тіста спершу відділіть білки від жовтків. При цьому білки варто поставити в холодильник, а жовтки збити зі склянкою цукру до однорідної маси.
Якщо ви користуєтесь кухонним комбайном, то до отриманої рідини додайте маргарин. В іншому випадку – розітріть у мисці маргарин, після чого змішайте його з перетертими жовтками. До суміші додайте сметану та ретельно перемішайте до однорідності.
Після цього поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. Кулінарні експерти радять першу порцію борошна перемішати з порошком до печива, адже так випічка буде пухкою.
Очистіть яблука від шкірки та серцевини. Подрібніть фрукти на тонкі скибки та при бажанні додайте дрібку кориці. У форму для випікання викладіть тісто, після чого висипте яблука. Збийте білки з двома столовими ложками цукру та викладіть їх поверх яблук. Випікайте шарлотку упродовж 40 – 45 хвилин при 180 градусах за Цельсієм.