Як правильно варити крупи. Своїми секретами поділився досвідчений кухар
Не дарма педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон дітей поживні крупи. А пам’ятаєте рисову молочну кашу з дитячого садка?
Таку смачну не кожен шеф-кухар приготує!
У кожної крупи є свої хитрощі варіння: деякі краще замочити на ніч, а деякі кип’ятити всього пару хвилин.
І сьогодні ми розкриємо секрети смачних каш з популярних круп.
Хитрощі приготування смачних каш
Рисова каша
Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор за смаком, потім всипте 1 скл. промитого круглого рису.
Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню і закутайте.
Через 30 хвилин каша готова до вживання!
Гречана каша
Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці досить змінити воду, промити її і довести до кипіння.
Класичні рецепт варіння гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки і дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню.
Вівсяна каша
Вівсяні пластівці вийдуть ніжнішими і смачнішими, якщо приготувати їх ввечері і залишити до сніданку.
На 8 ст. л. пластівців потрібно взяти 1 л молока, довести кипіння, зняти з вогн.
Вранці кашу необхідно просто підігріти.
Манна каша
Помилково вважати, що манну крупу слід сипати в кипляче молоко.
Каша вийде смачніша і без грудочок, якщо залити 4 ст. л. манки літром молока і, помішуючи, закип’ятити.
Через 2 хвилини каструлю необхідно зняти і накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.
Кукурудзяна каша
Кукурудзяна каша, мабуть, єдина з нашого списку, яку необхідно довго варити, протягом 30 хвилин.
На 1 скл. крупи береться 2,5 скл. води, засипати крупу необхідно в окріп.
Часто таку кашу готують в духовці: треба залити промиту крупу окропом, додати сіль, цукор, родзинки за смаком, накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім дістати горщик і перемішати вміст, повернути назад ще на 10 хвилин.
Смачного!