«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Як правильно варити крупи. Своїми секретами поділився досвідчений кухар

«Коли про кашу не забудеш — здоровим все життя будеш!» — так говорить народне прислів’я, мудрість якого безцінна.

Не дарма педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон дітей поживні крупи. А пам’ятаєте рисову молочну кашу з дитячого садка?

Таку смачну не кожен шеф-кухар приготує!

У кожної крупи є свої хитрощі варіння: деякі краще замочити на ніч, а деякі кип’ятити всього пару хвилин.

І сьогодні ми розкриємо секрети смачних каш з популярних круп.

Хитрощі приготування смачних каш


Рисова каша


Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор за смаком, потім всипте 1 скл. промитого круглого рису.

Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню і закутайте.

Через 30 хвилин каша готова до вживання!

Гречана каша


Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці досить змінити воду, промити її і довести до кипіння.

Класичні рецепт варіння гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки і дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню.

Вівсяна каша


Вівсяні пластівці вийдуть ніжнішими і смачнішими, якщо приготувати їх ввечері і залишити до сніданку.

На 8 ст. л. пластівців потрібно взяти 1 л молока, довести кипіння, зняти з вогн.

Вранці кашу необхідно просто підігріти.

Манна каша


Помилково вважати, що манну крупу слід сипати в кипляче молоко.

Каша вийде смачніша і без грудочок, якщо залити 4 ст. л. манки літром молока і, помішуючи, закип’ятити.

Через 2 хвилини каструлю необхідно зняти і накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.

Кукурудзяна каша

Кукурудзяна каша, мабуть, єдина з нашого списку, яку необхідно довго варити, протягом 30 хвилин.

На 1 скл. крупи береться 2,5 скл. води, засипати крупу необхідно в окріп.

Часто таку кашу готують в духовці: треба залити промиту крупу окропом, додати сіль, цукор, родзинки за смаком, накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Потім дістати горщик і перемішати вміст, повернути назад ще на 10 хвилин.

Смачного!

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі