«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Як правильно варити каші. Безцінні поради! Збережіть, щоб не втратити!

Не будемо розписувати про користь круп для нашого оргaнізму, адже не дарма педіaтри усього світу радять вводити в дитячий прикорм каші починаючи з семимісячного віку. У крупах є все необхідне для нашого оргaнізму.

А ось як правильно приготувати ту чи іншу крупу знає не кожен. Деякі види круп краще замочувати на ніч, а деякі навіть змішувати з яйцем. але давайте не будемо забігати вперед, а розглянемо всі хитрощі і справжні правила варіння круп.

1. Щоб зварити ароматну і рисову кашу з молока, необхідно молоко (1 літр) довести до кипіння, додати в нього солі цукру за бажанням. На таку кількість молока беремо 1 склянку рису, промиваємо його і засипаємо в кипляче молоко, варити не більше 2-3 хвилин, потім зняти з вогню укутати на 30 хвилин. Каша готова.

2. Якщо замочити гречку на ніч, вранці просто промийте крупу один раз, залийте новою водою, доведіть крупу до кипіння і каша готова. А, щоб приготувати гречку без замочування необхідно взяти склянку гречки і в два рази більше води, довести до кипіння. Потім знімаємо з вогню, укутуємо в рушник, і через 15 хвилин їмо смачну і корисну. гречану кашу.

3. Якщо приготувати вівсяні пластівці з вечора, то вранці вони будуть у багато разів смачніше. Для цього візьміть 1 літр молока, і 8 столових ложок вівсяних пластівців, довести до кипіння. Потім укутати і залишити на ніч. Вранці просто розігрійте пластівці, додавши вершкового масла.

4. А щоб манна каша вийшла без грудочок і дуже ніжна, потрібно взяти 4 столові ложки манної крупи, і залити одним літром холодного молока, і безперервно помішуючи довести до кипіння. Варіть 2 хвилини. Потім каструлю зніміть з вогню, додайте вершкове масло, і залиште на 10 хвилин, накривши кришкою.

5. А якщо ви будете знати один невеликий секрет ваша крупа буде ідеально розсипчастою завжди. Для цього змішайте будь-яку крупу з сирим яйцем, залийте окропом і відваріть до готовності.

6. А ще кашу можна зварити на водяній бані, і розсипчаста виходить, і не пригорає. Пропорція води і крупи як зазвичай, а масло додати в кінці варіння.

7. Для приготування ароматної пшеничного каші необхідно стакан крупи посмажити на сухій сковороді, до тих пір, поки крупа не почне видавати приємний аромат. Викладіть крупу в каструлю, залийте окропом (2 склянками). Вершкове масло, сіль, цукор за смаком. Варіть кашу 15 хвилин, вимкніть, укутайте і залиште ще на 30 хвилин. Каша виходить неймовірно смачною!

8. Для того, що перловка вийшла розсипчаста і ароматна: крупу промийте, залийте холодною водою і поставте на вогонь, після закипання варіть 5 хвилин. Злийте воду і добре промийте. Потім на склянку каші, візьміть дві склянки води, і знову поставте на вогонь, варіть до тих пір, поки не випарується вся рідина. Каша виходить дуже розсипчаста.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі