Як перетворити відварне м’ясо в божественно смачну страву. РЕЦЕПТ
Для цієї м’ясної закуски підійде не лише свинина, але і яловичина, а також свинячий або яловичий язик. Якщо не любите кінзу, можете замінити її петрушкою, м’ятою, кропом, базиліком або будь-якою іншою зеленню.
Інгредієнти:
- Свинина 500 г.;
- чорний перець (горошком) 3 шт.;
- гвоздика 4 шт.;
- лавровий лист 2 шт.;
- цибуля 3 шт.;
- кінза 1 пучок;
- перець чилі 1 шт.;
- вода 50 мл.;
- лимонний сік 90 мл.;
- бальзамічний оцет 2 ст. л.;
- цукор 3 ст. л.;
- сіль1, 5 ч. л.;
- оливкова олія 4 ст. л.;
- чорний перець (мелений) 0,5 ч. л.;
- майоран 0,5 ч. л.;
- петрушка1 ч. л.;
- пластівці пекучого перцю 0, 25 ч. л.
Приготування
1. Опустіть цілий шматок м’яса в окріп, додайте декілька горошин перцю, лавровий лист і цибулину, увіткнувши в неї бутончики гвоздики варіть на середньому вогні. Через півгодини посоліть, проваріть ще приблизно 10 хвилин, перевіряючи на готовність. Для цього зробіть надріз – якщо сік, який виділився, прозорий – м’ясо готове, якщо каламутний або червоний – варіть далі.
2. Змішайте 50 мл води з олією, лимонним соком (можна використати лайм) і бальзамічним оцтом, додайте спеції, сіль і цукор.
3. Наріжте цибулину рівними тонкими кільцями або півкільцями.
4. Дістаньте м’ясо з води, наріжте скибочками середньої товщини – товсті не просочаться, а тонкі розваляться в маринаді.
5. Викладіть в посуд для маринування, чергуючи шари м’яса і цибулі. Залийте маринадом, накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою. Відправте до холодильника мінімум на 4 години (в цьому випадку треба кожну годину акуратно помішувати скибочки), а краще на всю ніч. Розріжте стручки чилі навпіл повздовж, очистіть від насіння і внутрішніх перегородок, дрібно наріжте.
Красиво розкладіть м’ясо на тарілці, прикрасьте гілочками зелені. Чилі додавайте частинами, щоб не було занадто гострим! Обов’язково поділіться цим рецептом з друзями – нехай вони теж потішать себе цієї пікантною закускою.