«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Яблучний пиріг, який всі, хто їв, плутають з тортом: ось і знадобилися усі заморожені фрукти

Насипні пироги завжди виходять повітряними та пишними, дуже ніжними. Шари настільки добре просочуються, що такий пиріг-торт буде вологим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

масло вершкове та цукор по 200 г;

борошно та манна крупа по 150 г;

сіль щіпка;

розпушувач та кориця по 1 ч.л.

Для начинки необхідно взяти :

яблука чи айва, 5 шт;

масло вершкове, 40 г.

Процес приготування

Борошно просіюємо та з’єднуємо з манною крупою, сіллю цукром, розпушувачем, корицею. Останній інгредієнт ви можете не додавати, якщо не любите, але з яблучною начинкою ця спеція ідеально поєднується.

Яблука чудово замінюються будь-якими іншими фруктами та ягодами, ви можете брати свіжі чи заморожені. Але якщо берете з морозильної камери, трохи розморозьте та змішайте з крохмалем, щоб вони не сильно потекли під час запікання.

Форму для запікання накриваємо пергаментом та починаємо всі продукти викладати шарами.

Перший шар – крихта із сухих інгредієнтів.

Другий – шматочки фруктів або ягоди, терте яблуко і зверху терте вершкове масло.

Чергуємо шари, верхній – крихта, на яку натираємо вершкове масло.

Випікаємо за 180 градусів близько 40 хвилин.

Пиріг остудити у формі протягом 40 хвилин, потім прибирати форму і остудити на столі.

Виходить дуже ніжний, ароматний, розкішний пиріг, схожий на торт. Ви можете навіть прикрасити його кремом.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі