«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Готую листкове тісто за 10 хвилин тепер тільки так

Листкове тісто швидкого приготування. Не потрібно нічого слоїти, розгортати, не потрібно багато рухів.

 Просто все змішати по черзі і поставити в холодильник. Це чудове тісто виходить м’яке, хрустке, шарувате, смачне, готується так швидко, що просто паличка виручалочка.

Складові

  • 650 гр Борошно
  • 360 гр Вершкове масло (або маргарин)
  • 220 мл Холодна вода
  • 1 ч.л Сіль
  • 1 ч.л Оцет 9%

Приготування

У глибоку миску просіюємо 650 гр. муки, беремо охолоджене вершкове масло 360 гр., тільки то з холодильника, можна замінити на вершковий маргарин. Обвалюю його в борошні і натираємо на крупній тертці. Трохи натерли перемішали з борошном і так трем все масло. Виходить ось така маслянисто-борошняна стружка.

Беремо 220 мл охолодженої води, я її заздалегідь поставила  в холодильник, додаємо 1 ч.л. солі і перемішуємо до розчинення солі, додаємо 1 ч.л. 9 процентного оцту або лимонного соку. Перемішуємо і поступово додаємо в олійно-борошняну стружку. Тепер збираємо руками тісто в один клубок. Вимішувати не потрібно, потрібно лише зібрати тісто. Намагаємося робити якомога швидше, щоб масло не почало танути.

Надаємо йому прямокутної форми і поміщаємо у холодильник  на 1 год. для охолодження.

Після цьго виймаємо його, розкатуємо у прямокутник. Злегка присипаємо мукою та складаємо пполам, одну частину на другу. Тепер пакуємо у пакетик та кладемо знову у холодильник на 30 хв. Тісто готове до викристання. Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі