Господиням на замітку. Новорічні салати-2021: що оригінального приготувати до святкового столу
Новорічні салати – смачні, красиві, ситні і, врешті-решт, вони пронизані певною магією. Адже коли готуєш їх, то обов’язково з гарним настроєм, у передчутті чогось незвіданого.
Готування традиційних новорічних салатів – справа банальна. Чималій кількості людей «приїлись» олів’є, «шуба» чи «мімоза»… Тому ми підготували кілька нових рецептів.
Салат «Снігова королева»
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок;
- 200 г шинки;
- 200 г плавленого сиру;
- 4 варені яйця;
- 140 г свіжого яблука;
- 120 г майонезу;
- 100 г арахісу;
- сіль, перець.
Рецепт приготування:
Білки і жовтки розділіть і окремо натріть на середній тертці.
Шинку і крабові палички подрібніть кубиками, а сир і яблуко – на тертці.
Арахіс обсмажте і подрібніть в чаші блендера.
Окремо подрібнені продукти заправте майонезом (крім яблука, горіхів і половини білків).
В кільце, встановлене на таріль для подачі, викладіть першим шаром плавлений сир, потім жовтки, крабові палички, яблуко, шинку, арахіс, білки з майонезом. Зверху посипте білками без майонезу і приберіть на кілька годин в холодильник просочитися.
Перед подачею кільце обов’язково зніміть.
«Яскрава фантазія»
Інгредієнти:
- 240 г консервованої кукурудзи;
- 250 г моркви по-корейськи;
- 150 г твердого сиру;
- 70 г цибулі;
- 4 варених яйця;
- 300 г запеченої курячої грудки;
- 30 г зелені кропу;
- 50 г червоного болгарського перцю;
- 50 г свіжого огірка;
- 100 г майонезу;
- 20 г цукру;
- 15 мл оцту;
- 75 мл води.
Рецепт приготування:
У рецептурній кількості води розчиніть цукор, додайте оцет і в цьому розчині на 20 хвилин замаринуйте подрібнену кубиком цибулю.
Сир і яйця подрібніть за допомогою великої тертки, а грудку поріжте квадратними скибочками.
Коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до складання страви. В салатне кільце шарами викладіть: м’ясо, моркву, яйця, кукурудзу, сир.
Частина моркви і кукурудзи залиште для декору. Після того, як салат відстоїться і просочиться, зверху його прикрасьте кільцями з моркви, кропу, кукурудзи, огірка і перцю. Рухатися треба від країв до центру.
Салат із куркою-гриль та домашнім сиром
Інгредієнти:
- 300 г курячої грудки;
- 150 г сиру (творогу);
- 100 г помідорів чері;
- 1 авокадо;
- 1 червона салатна ріпчаста цибулина;
- шпинат і волоські горіхи за смаком;
- 30 мл оливкової олії;
- 15 мл бальзамічного оцту;
- 3-4 г цукру;
- сіль перець.
Рецепт приготування:
Курку обробіть з усіх боків сіллю і спеціями, дайте їй трохи промаринуватися, а потім обсмажте до готовності на грилі.
Авокадо, цибулю і м’ясо наріжте соломкою.
Шпинат порвіть руками, а черрі розріжте навпіл.
Для заправки змішайте олію, оцет і цукор.
Змішайте всі інгредієнти, полийте соусом, а перед самою подачею додайте сир і горіхи.
Салат з копченою куркою та ананасом
Інгредієнти:
- 300 г копченого курячого філе;
- 500 г консервованих ананасів;
- 200 г твердого сиру;
- 2 варені яйця;
- 12 г часнику;
- майонез,
- листя салату.
Рецепт приготування:
Всі інгредієнти подрібніть кубиком і заправте майонезом, змішаним з пропущеним через прес часником.
Дно тарілки для салату вистеліть вимитими і обсушеними листями салату, зверху гіркою викладіть інгредієнти.