«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Голодна кутя або Другий Святвечір: що повинно бути на столі 18 січня

Страв має бути непарна кількість

18 січня в Україні святкується Водохресний Святвечір, Голодна кутя.

 

НАРОДНА ПРАВДА допоможе вам правильно приготувати вечерю.

18 січня всі страви мають бути пісними. Прийнято увесь день нічого не їсти, а вечерю починати з освяченої води.

Після того їдять кутю (голодну, тобто без молока чи вершків, мають бути лише обов’язкові складники – зерно, мед, горіхи, мак, родзинки) і запивають узваром.

Страв у цей вечір готують менше, ніж 12. Їх має бути непарна кількість.

Крім куті та узвару, готують пісні вареники та голубці, борщ з вушками, гриби, пампухи. 

У деяких регіонах печуть спеціальний хліб на вечерю. А от на Галичині 18 січня – Щедра кутя.

19 січня стіл накривають щедро та багато. Тому в кожної господині вже 18 січня готові холодець, ковбаси та салати, які зберігаються до ранку.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі